UZUN KRUVAZE ELBİSELER İLE GARDIROPLARINIZA BAHARI GETİRİN

UZUN KRUVAZE ELBİSELER İLE GARDIROPLARINIZA BAHARI GETİRİN

KRUVAZE NEDİR?

Kruvaze elbiselere geçmeden öncelikli olarak yoğunlaşmamız gereken kavram kruvazedir. Kruvaze, düğmeyle kapanacak olan ön parçaları birbiri üstüne binecek biçimde yapılmış olan kıyafetlere verilen genel isimdir.

Bir dikiş tekniği olan kruvaze daha çok ceket, yelek ve bluzlar için kullanılır. Bu tür yaka modelleri çoğunlukla bluzlarda ve elbiselerde kullanılmaktadır. Kruvaze yaka, kesim özelliği ile boyundan aşağıya üçgen şekilde uzanan tarzıyla daha ince bir vücut algısı yarattığı için neredeyse tüm kadınların tercih ettiği bir modeldir.

Bu teknikte dikilen kruvaze yaka giysinin tasarımındaki ekstra kumaşın, korsajın bir tarafından diğer tarafına geçerek bele oturmasıyla oluşur. Özellikle büyük göğüsleri daha küçük göstermede birebirdir. Bu ayrıcalığı sebebiyle özellikle bedenin üst tarafını daha uzun göstererek daha zayıf bir imaj oluşturmasından dolayı kadınlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

KRUVAZE ELBİSELERİN AVANTAJLARI

Elbiseler genel anlamda günlük hayatta veya arkadaşlarla spontane bir buluşmada giymek için ideal kıyafetlerdir. Ancak özel bir davet haricinde kombinlenmesi bu kadar kolay olan elbiselerin yine de çıkartabileceği zorluklar her zaman bulunmaktadır. İşte bu yüzden kruvaze elbiselerle tanışma vakti geldi. Çünkü tüm elbise modelleri içerisinde kendi kendine bu kadar yetebilen bir elbiseyi pas geçmek doğru olmayacaktır.

Kruvaze elbiseleri diğer elbiselerden ayıran en önemli nokta yaka kısmının katlanmış/üst üste binmiş görüntüsü sayesinde takı ve kombin konusunda işleri kolaylaştırmasıdır. Çünkü bazı günler kombin yapmak tamamen bir işkence halini alabilmektedir ve böyle günlerde tam da böyle bir kurtarıcıya ihtiyaç duyulabilir.

Kruvaze dikiş tekniğinin bir diğer getirisi olan üst bedeni daha ince gösterme durumu da kruvaze elbiseleri avantajlı hale getiren bir diğer durumdur. Özellikle kadınların göğüs kaplarında yaşadığı ve bir türlü hoş bir görüntü sergileyemediği elbiselerden sonra sizleri fazlasıyla mutlu edecek olan kruvaze elbiseler bu konuda tercih edilebilecek bir numaralı elbise modelidir.

Kruvaze elbiseler, saten veya organze gibi özel kumaşların belli başlı alanlarda kullanılmasıyla elde edilen zor elbiselerden ziyade dolaplarınızda her an ve her gün için kullanabileceğiniz elbiselerdendir. Bu sebeple de birçok farklı modelini veya farklı boyutlarını dolaplarınızda bulundurmanız hiçbir zaman aynı elbisenin farklı bir rengini giymişsinizcesine bir algı yaratmayacaktır.

KRUVAZE ELBİSELER İLE YAPILABİLECEK KOMBİNLER

Kruvaze elbiseler hem tamamen takısız hem de abartılı takılar ile kullanılabilen ve iki türlü de göze fazlasıyla şık gelen elbiselerdir. Bu yüzden de bu elbiseler ile yapılabilecek kombinler hem sınırsız hem de oldukça sınırlıdır. Ancak işte sizler için derlediğimiz ve işinizi kolaylaştıracak bazı kruvaze elbise kombinleri:

Birçok farklı modeli bulunan kruvaze elbiselerin kombin örneğini yaz aylarında neredeyse her gün birkaç farklı kadında birkaç defa gördüğümüz uzun kruvaze elbiselerden veriyoruz. Bu formdaki kruvaze elbiseler küçük baget bir çanta ve bilekten bağlamalı sandaletler ile oldukça şık görünen elbiselerdir.

Kruvaze elbise kombinlerinin en dikkat edilmesi gereken detayı elbisenin desenli olup olmadığıdır. Eğer desenli bir kruvaze elbiseye sahipseniz üstelik de elbise boyunuz uzunsa minimum takı ile kombin yapmalısınız. Aksi takdirde fazlasıyla hareketli olan kıyafetinize gereksiz birkaç hareket daha katmış olursunuz.

Tercih ettiğiniz kruvaze elbise tıpkı şu anda içerisinde bulunduğumuz mevsim geçişlerinde giymek için daha uygun formlardaki uzun kollu kruvaze elbiselerdense o zaman işiniz biraz daha kolaylaşacaktır. Çünkü hali hazırda uzun bir boyu bulunan bu kıyafetin kollarınızı da kapatmasıyla beraber kıyafete hareketlilik katmak için yapılabilecek en doğru hareket ince veya kalın bir kemer kullanmak olacaktır.

 

Midi veya uzun boylardaki uzun kollu kruvaze elbiseler genellikle mevsim geçişlerinde kullanılır. Bu sebeple de bu elbiselerin kombinlerinde ayakkabı olarak desensiz ve hareketsiz, tek renk bir çizme tercih etmek sizi fazlasıyla şık gösterecektir.

Etiketler: Blog
Nisan 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR