YÜKSELEN TREND : KİMONOLAR

YÜKSELEN TREND : KİMONOLAR

KİMONO SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Nasıl ki her kıyafetin kendi özel kuralları varsa ve bunlara göre tercihler yapmamız gerekiyorsa bu kural kimonolar için de geçerlidir. Öncelikle aklımızdan çıkartmamamız ve unutmamamız gereken şey kimonoların birer tarz bütünleyici olduğudur. Yani ana kıyafetin eksik görüntüsünü tamamlayan ve çoğu zaman takı ihtiyacını bile sıfıra indiren kıyafetler kimonolardır. Ana kıyafetten kasıt bluz, tişört, bralet; pantolon, şort, etek ve elbiselerdir. Yani bedenin esas örtülerini ana kıyafetler olarak adlandırmanız mümkün. Bu yüzden bu kıyafetin ana kıyafetlerinizle olan uyumuna oldukça dikkat etmelisiniz.

Ana Kıyafetinizin Boyuna Göre Kimono Seçimi

Kıyafet seçimleri kadınların en özgür olduğu alanların başında gelir. Ancak kimi kadınlar uzun kıyafetlerden hoşlanırken kimi kadınlar kısa kıyafetlerden, kimileri ise ikisini birden tarzına yedirmekten hoşlanırlar. İşte bu kısımda kimono tercihi yapılırken kıyafetinizin boyu oldukça büyük bir önem teşkil etmektedir. Eğer tercihinizi kısa bir kıyafetten yana kullanıyorsanız o zaman isterseniz kısa isterseniz ise uzun bir kimono tercih edebilirsiniz. Fakat eğer uzun bir kıyafet tercih ediyorsanız kötü bir görüntü sergilememek adına kıyafetinizle aynı boyda veya biraz daha uzun bir kimono tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Ana Kıyafetinizin Desenine Göre Kimono Seçimi

Zaten sade kıyafetlerden hoşlanan ve minimalist giyinmeyi tercih eden birisiyseniz hem desenli kimonoları hem de tek renk kimonoları giyebilirsiniz. Çünkü ana kıyafetinizden dolayı kimono üzerinizde fazlalık gibi duran bir görüntü sergilemeyecektir. Ancak eğer karışık desenlere sahip bir kıyafet tercih ediyorsanız o zaman olabildiğince desensiz kimonoları tercih etmenizi önereceğiz. Çünkü ana kıyafetle beraber kimononuz da desenli olursa oldukça kalabalık ve göz yoran bir kombin sergilemiş olursunuz.

Ana Kıyafetinizin Modeline Göre Kimono Seçimi

Burada modelden kastımız kıyafetin ne kadar hareketli olduğuyla ilgilidir. Eğer kabarık ve hareketli bir ana kıyafete sahipseniz ve yine de kimono giymek istiyorsanız o zaman oldukça bol ve yerlere kadar uzanan bir kimono tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem ana kıyafetiniz kimono altında ezilmez hem de dışarıdan bakıldığı zaman kötü bir görüntü ortaya çıkmaz.

KİMONO İLE CESUR ŞIKLIK SANATI

Bütün bu kimono kombinleme püf noktalarını bir kenara ayırıp farklı, cesur tarzlar için nasıl bir kimono tercihi yapılabilir derseniz ise işte o zaman tam sizin istediğiniz gibi bir kimono tarzı olduğunu söylememiz gerekir. Son zamanlarda kimononun esas çıkış noktası olan Japonlardan esinlenilerek sıklıkla kullanılan bir kimono tarzı oluşturuldu. Bu tarzda; ana kıyafet tercihi yapmadan, istediğiniz boyda bir kimonoyu ön kısımlarındaki iplerinden çapraz şekilde belinize bağlayarak elbiseye dönüştürüyorsunuz. Bu elbise kimonoları hangi takı ve ayakkabılarla kombinleyeceğiniz ise tamamen sizin zevkinize kalmış bulunuyor.

PLAJ KİMONOLARIYLA SAHİL ŞIKLIĞINIZI ORTAYA KOYUN

Kimonoların son dönemlerde sıklıkla kullanılmaya başlandığı bir diğer alan ise plajlar ve sahillerdir. Bunun sebebi de kadınların maksimum takı ve şıklık ihtiyacını sahillerde plaj kimonolarıyla tamamlama isteğinden gelir. Bikinilerle ortaya koymuş olduğu tarzını biraz daha süslemek isteyen kadınlar için belirtmemiz gereken önemli nokta bu kimonoların diğer kimonolardan ufak bir farkının olduğudur. Bu fark, plaj kimonolarının oldukça ince yapılı ve terletmeyen kumaşlardan yapılmış olmasıdır. Eğer plaj şıklığınızı daha fazla arttırmak isterseniz o zaman sizlere kimono kumaşından yapılmış takım şeklindeki plaj şortu ve büstiyerlerini de kimonolarınızla kombinleyip giymenizi tavsiye edebiliriz.
Etiketler: Blog
Ağustos 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR