YAZ AKŞAMLARININ GÖZDESİ ‘ÇABASIZ ŞIKLIĞIN’ SIRLARI

YAZ AKŞAMLARININ GÖZDESİ ‘ÇABASIZ ŞIKLIĞIN’ SIRLARI

Uzun bir süredir beklediğimiz yaz ayları geldi çattı. Peki bu kadar uzun süredir beklediğimiz bu mevsime hazırlık yaptık mı? Elbette ki zihnen kendimizi hazırladık. Ancak mevsim geçişlerinde tüm hazırlık bundan ibaret değildir. Aylardır alışkanlık edindiğimiz giyim şeklimizin de büyük bir değişikliğe uğrayacağı ve bu sebeple de dolaplarımızın da baştan aşağı büyük bir yenilik isteyeceği bu süreçte, yaz aylarının keyfini doyasıya çıkartmak için hazırlıklarımızı bir an evvel tamamlamamız ve kendimizi bu keyifli zamanların kollarına bırakmalıyız. Kısaca sağlıklı bir yaz geçirmeliyiz. Gelin en sağlıklı yazı geçirebilmek adına tüm bu hazırlık sürecini beraber inceleyelim.

YAZA HAZIRLIK

Yaza hazırlık denilince herkesin aklına kendisinde eksik gördüğü bir durum veya şey gelir ve bu sebeple de bu açığı kapatmayı hazırlık olarak düşünür. Ancak bu açık oldukça değişken olabilmektedir. Bu sebeple genel anlamda bir yaz hazırlığının ana maddelerini ve bunları nasıl tamamlayacağımızı bilmek süreci yönetmek adına en doğru şeydir.

Yaza hazır olmak esasında üç farklı hazırlığı temsil eder:

  • Zihnen hazır olmak
  • Manen hazır olmak
  • Maddeten hazır olmak

Zihni Hazırlık

Yaza zihnen hazır olarak girmek aslında hazırlık aşamalarının en büyüğüdür. Birçok sebepten dolayı zihni hazırlığı tamamlayamayabiliriz. Ancak sebeplerin en başında kişinin kendini yetersiz görmesi yer alır. Ancak bu durumu halletmek esasında oldukça kolaydır. İlk olarak bu yetersizliğin maddi ve manevi olarak mevcut bulunan sebeplerini tespit etmemiz gerekir. İkinci olarak ise sebeplerin çözümleri için neler yapılabileceğine dair bir liste hazırlamak gelir. Bu liste hazırlandıktan sonra sorunların çözülmesi veya hala bekliyor bulunması önemli değildir. Önemli olan zihnen kafanızda bulunan problemleri somut olarak değerlendirip bunlarla yüzleşebilmeniz ve kendinize çözüm önerileri sunabilmenizdir.

Manevi Hazırlık

Manevi yaz hazırlığı zihni ve maddi hazırlık süreçlerini de kapsayan geniş bir hazırlığı temsil eder. Ancak burada kastedilen maneviyat aslında tüm bu hazırlık süreçlerinden daha farklı olarak ele alınması gereken bir durumu teşkil eder. Örneğin bedeninizi yaza hazır hissetmeyebilirsiniz ancak bu rahatsızlığı kafanızda evirip çevirip düşünmeniz zihni bir süreçken, bu rahatsızlığınız sebebiyle kendinizi hayattan soyutlamanız manevi bir süreçtir. Bu sebeple kendinizi hayattan soyutlamaya başladığınız esas noktaları tespit ederek bunların çözümüne odaklanmanız manevi sürecinizi tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Maddi Hazırlık

Tüm bu yaza hazırlık süreçleri içerisinden aslında modayı en çok ilgilendiren hazırlık süreci ise maddi hazırlık sürecidir. Bu süreçte isminden de anlayacağınız üzere hazır olması gerekenler olarak bahsedilen ve ele alınan grup maddi şeylerdir. Yaz kıyafetlerinizin hazır olması ve yazlık ayakkabılarınızın hazır olması buna örnektir. Ancak kısaca yazlık, her türlü elle tutulabilir şeyin hazır olması maddi hazırlığınızı temsil eder. Elbette ki zihni ve manevi hazırlık duygu durumlarımız için büyük bir öneme sahiptir. Ancak unutmayın ki elle tutulabilir avantajlarınızın olduğunu bilmek manevi sürecinizi her zaman kolaylaştıran bir durumdur. Bu sebeple de hiçbir açıdan kendinizi yaza hazır hissetmeseniz bile maddi açıdan kendinizi hazırlamanız için önünüzde bir engel olmasına izin vermeyin.

EN TREND YAZ AKŞAMI KOMBİNLERİ

Nasıl ki moda denildiği zaman akla ilk olarak bedenimizin çoğunluğunu örten esas kıyafetlerimiz geliyorsa, akşam modası denildiği zaman da akla tüm kıyafet bütünleyicileri gelir. Bu yüzden unutmayın ki cıvıl cıvıl yaz akşamlarında kıyafetleriniz kadar kombinleriniz de önem taşır.

Dekolteli Croplar

Croplar zaten son yıllarda yaz aylarının vazgeçilmezi haline geldi. Hatta öyle ki artık kış aylarına uygun croplar bile satılmaya başladı. Ancak burada bahsettiğimiz croplar ince kumaşı ve dekolteli tasarımıyla hem akşamın ağırlığına hem de aşina olduğuumuz crop görünümüyle yaz akşamlarının gündeliğine uygun olan croplardır.

Bu kıyafetleri uzun, geniş model, yırtmaçlı kumaş pantolonlarla kombinleyebilirsiniz. Ve bu kombininizin tamamlayıcısı olarak bilekten bağlamalı sandaletler ile beraber el bileklerinizi süsleyecek kalabalık bileklikler ile zenginleştirebilirsiniz.

Rahat Bodysuitler

Bodysuitler sık bahsedilen ve sürekli öne çıkan parçalardan değillerdir. Ancak bu tercih edilmediklerinden dolayı değildir. Genellikle kadınların nasıl kullanmaları gerektiğini bilmedikleri bodysuitler yaz aylarının kurtarıcılarındandırlar.

Geniş, bol yapılı şortlar ile beraber kombinlendiği zaman tam bir yaz akşamı kombinine dönüşen bodysuitleri daha da tarz hale getirmenin en pratik yolu ise üzerinize alacağınız ve şortunuz ile aynı renkte olacak ince uzun hırkalardır.

İnce Yapılı Elbiseler

Yaz akşamlarının bir diğer favori kıyafeti ise ince yapılı elbiselerdir. Bu elbiseler kimi zaman uçuş uçuş kimi zaman ise bedeni saran formlarda olabilmektedir. Vücudu saran formlarda bulunan elbiselerden yaz akşamlarında sıklıkla tercih ediyorsanız eğer boynunuza ve bileklerinize kalabalık takılar takmayı ihmal etmemeniz sizler için zaten yeterli olacaktır.

Sık görülmeyen bir tarz olsa da bazen bu elbiselerin üzerine üşümemek için sweat giyilebiliyor. Oldukça şık görünen bu tarzın sizi zaman zaman sıcaklatacağını düşünüyor ve bu yüzden de bu tarzdan çekiniyorsanız eğer iyi haber; sweatshirtünüzü sıcakladığınız zaman çıkartıp omzunuza astığınızda da yine çok şık bir tarz edinmiş olacaksınız.

Etiketler: Blog
Haziran 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR