WESTERN STİLİ YENİDEN ZİRVEDE!

WESTERN STİLİ YENİDEN ZİRVEDE!

WESTERN STİLİ NEDİR?

Western stili kökeni itibariyle daha özgür ve kalabalık bir tarzı simgeler. Bu yüzden de western stiliyle daha önce pek fazla karşılaşmamış kişilerde büyük bir hayranlığa da sebep olur. Bu hayranlığın esas kaynağı kalıplaşmış moda stillerinin dışına çıkan western stilinin aynı zamanda oldukça tarz bir görüntü sergilemesidir. Ve fakat her ne kadar özgür deniliyor olsa da her stil gibi western stilinin de kendi içinde aslında belli başlı motifleri ve parçaları bulunmaktadır.

WESTERN STİLİNE AİT PARÇALAR

Modada her kıyafet her tarza bütünlenebilir ve uydurulabilir özelliktedir. Fakat bazı parçalar western stiliyle öylesine bütünleşmiş bir haldedir ki, hangi tarz içerisinde görürsek görelim akıllara her zaman western stilini getirir. İşte western stiliyle bütünleşmiş olan parçalar.

WESTERN STİLİ NASIL YARATILIR?

Western stili parçaları belirli olduğu için her ne kadar bu stili yaratmak kolay görünse de aslında parçalarını bir araya getirmesi en zor stillerden birisidir. Çünkü western stili kökeni itibariyle özgür bir tarzı yansıttığı için her bir parçası da bu özgürlüğü başlı başına yaşayan parçalardır. Bu sebeple ince bir hesapla bir araya getirilmeyen western stili parçaları oldukça göz yorucu kombinlere sebebiyet verebilir. Bundan kaçınmak için western stili oluşturulurken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:

- Western stili kombinler yapılırken seçilen herhangi bir parça hareketliyse diğer parçaların bu hareketli parçaya kıyasla daha sade seçilmesi gerekir. Örneğin üzerinize püsküllü bir ceket tercih ediyorsanız altına tek renk ve desensiz bir skinny pantolon tercih etmelisiniz.

- Özgür bir stil olan western stili kıyafetleri de özgürlüğü temsil ettiği için genellikle bol kıyafetlerdir. Bu yüzden kombininizi yaparken eşleştirdiğiniz parçalardan en az bir tanesinin dar ve üzerinize yapışan bir kıyafet olmasına dikkat edin ki proporsiyonunuz tamamen yok olmasın.

- Western stili isminden de anlaşılacağı üzere batıyı temsil eden bir stil olduğu için batının iklimi esas alınarak ortaya çıkartılmış bir stildir. Bu yüzden de mini şortlarla kovboy çizmelerinin, kalın pantolonlarla ip askılı cropların bir araya getirildiği görüntüler ortaya çıkar. Fakat Türkiye iklimi buna pek de müsait olmayan bir iklim olduğu için bu tarz kombinlerde western stilinizi bozmayacak ceketleri kombininize eklemeyi unutmayın.

Son olarak şunlara da göz atabilirsiniz;

- etekli western kombini,

- yelekli western kombini,

- şortlu western kombini,

- pantolonlu western kombini,

- gömlekli western kombini,

 

- elbiseli western kombinleri

Etiketler: Blog
Ekim 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR