UZUN KOLLU BLUZLARIN FARKLI KULLANIM ŞEKİLLERİ

UZUN KOLLU BLUZLARIN FARKLI KULLANIM ŞEKİLLERİ

Bluzlar çoğu kadının belki de ilk ne zaman tanıştıklarını hatırlamayacakları kadar uzun süredir hayatında olan kıyafetlerdir. Fransızca “blouse” kelimesinden günümüze kadar ulaşan bluzlar, zaten oldukça da uzun bir zamandır kadın giyim modası içerisinde yer almaktadır. Her ortama ve her mevsime uygun olabilecek bir kıyafet diğer kategoriler içerisinde de oldukça nadir bulunduğu gibi bluzlarda da bu farklı ortamlara ve mevsimlere uygun olacak şekilde farklı kesimler ve kumaşlarla farklı bluz modelleri tasarlanmaktadır.

Moda akımları ve sezon değişiklikleri ile karşımıza çıkan bluz modellerinden kış sezonuna uygun olanları da uzun kollu bluzlardır. Uzun kollu bluzlar kış aylarında oldukça farklı düşüncelerle kombinlenip kadınların kendi tarzına uygun olacak şekilde yorumlarken rahatlığı deneyimledikleri en geniş alanlardandır. Çünkü uzun kollu bluzların kullanım şekilleri neredeyse sınır tanımamaktadır.

İşte tam da bu noktada kendi tarzınıza ve zevkinize uygun olabilecek bluz modellerini birçok farklı şekilde kullanmadan önce bunun için gerekli olan tüyolara göz atmayı unutmayın!

KIŞ AYLARININ KURTARICI PARÇASI UZUN KOLLU BLUZLAR

Uzun kollu bluzlar dilendiği takdirde birçok farklı şekilde kullanılabilir.

  • Kış aylarında bazen havalar ürkütücü derecede soğuk olabilmektedir. İşte böyle durumlarda hem konforunuzu hem de şıklığınızı elden bırakmamak adına bluzlardan faydalanabilirsiniz. Soğukların iyice arttığı bu dönemlerde üstünüze direkt kalın bir kıyafet giymeniz hem soğukların önüne geçmek için yeterli olmayacağından hem de terlemenize sebep olarak sağlığınız için büyük bir tehdit oluşturacağından dolayı bu kıyafetlerin altına bluz giymeyi düşünebilirsiniz. Tıpkı evlerdeki yalıtım sistemi gibi vücudunuza bir katman sağlayacak olan bu giyim tarzı kadınlar arasında da oldukça sık tercih edilmektedir.

  • Havaların gelgitli olduğu dönemlerde kendinizi riske atmamak adına ince yapılı fakat uzun kollu bir bluz giyerek, üzerine havanın sıcaklamaya başladığını hissettiğiniz anlarda rahatlıkla çıkartabileceğiniz bir sweatshirt veya fermuarlı ceket tercih etmeniz hem gününüzü kurtaracak hem de keyfinizin kaçmasının önüne geçecektir.

  • Kadınların vazgeçemediği ve mevsim ne olursa olsun giymek istediği bazı favori kıyafetleri vardır. Bu kıyafetler bazen bir tulum bazen bir elbise olabileceği gibi genellikle de elbiselerden tercih edilir. İşte bu tarz vazgeçemediğiniz kıyafetlerinizin içerisinde bulunduğunuz aylarda sizleri soğuktan korumak için yeterli olmadığını düşünecek olursanız, bu kıyafetlerinizin altına da uzun kollu bluzları tercih edebilirsiniz.

  • Sadece kış değil sonbahar ve mevsim geçişlerinde de kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen bluzlar, onlarca farklı modeli ve çeşidiyle yavaş yavaş ısınmaya başlayan havalarda tarzınıza şıklık katacaktır. Ancak bluzları tek başına tercih edeceğiniz günlerde tarzınızı eksik bırakmamak ve göze daha hoş görünmek için takılarınızla tarzınızı desteklemeyi de sakın unutmayın.

SEZONA DAMGASINI VURAN UZUN KOLLU BLUZLAR

Birçok farklı model ve tarzda üretilen uzun kollu bluzlar kış sezonlarında her sene favori kadın giyim parçaları haline gelirler. Ancak bu uzun kollu bluzlardan bazıları bu kış sezona damgasını vurmakla kalmadı aynı zamanda vitrinlerin de 1 numaralı kıyafetleri haline geldi. İşte bu kış sezona damgasını vuran uzun kollu bluzlar:

Yakalı Bluzlar

Bir dönem oldukça popüler bir hale gelmiş olan bebe yakalı kıyafetlerden sonra büyük bir sükse yakalayan yakalı bluzlar bu sezon da en sık tercih edilen bluz modellerinden olmayı başardı. Genellikle sweat, kazak veya hırka gibi kadınların üzerini örten parçaların içinden çıkartılan yakaları sebebiyle çok sevilen bu bluz modelinden siz de bir tane edinerek bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Önden Bağlamalı Bluzlar

İlk bakışta gömlekleri anımsatan bu bluzlar tarzına hareketlilik katmak isteyen kadınlar için vazgeçilmez kıyafetlerdendir. Nitekim minimalist bir kombinin canlılık kazanması için göze batmayacak bir hareket sağlayan bu uzun kollu bluzlar aynı zamanda takı gereksinimini de ortadan kaldırarak kadınlara şık görünmenin en zahmetsiz yolunu sunar.

Saten Bluzlar

Saten kıyafetler kadınlar için şık görünmenin en kolay yollarındandır. Belki de bu sebepten bu sezon en çok tercih edilen uzun kollu bluzlar saten olanlardan olmayı başardı.

Kruvaze Bluzlar

Kruvaze kadınların hayatlarında şıklık adına daima en temel tercihlerinden birisi olmuştur. Farklı bir görünümle dikkatleri üzerine çeken kruvaze kıyafetlerden en sık tercih edilenler ise bluzlardır. Altına tercih edeceğiniz dilediğiniz alt giyim ürünüyle kendi tarzınızı yaratabilme imkanını sunan kruvaze uzun kollu bluzlara dolaplarınızda mutlaka yer açmanızı tavsiye ediyoruz.

Crop Bluzlar

Son yılların yükselen trendlerinden olan crop kıyafetler arasına uzun kollu crop bluzlar da girmeyi başardı. Belki de yıl içerisinde sıklıkla tercih edildiğinden dolayı crop şıklığından kış aylarında da vazgeçmek istemeyen kadınların patlattığı bu akım, kış aylarının da alışılagelmiş olan moda akımlarına biraz hareketlilik katmış oldu.

Basic V Yaka Bluzlar

Basic bluzlar zaten her kadının dolabında muhakkak birkaç farklı renk opsiyonuyla hali hazırda bulunmakta olan ve kış aylarını gözdesi olan bluzlardır. Ancak bu sezon basic bluzlar arasından özellikle v yakalı olanlar oldukça sık tercih edildi. Bunun muhtemel sebebi de tabii ki bu parçaların her kıyafetle uyumlu olan ve minimalist görüntüsüyle nereye giderseniz gidin sizi şık gösteren parçalar olması.
Etiketler: Blog
Şubat 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR