TATİLDE ŞIKLIĞI ELDEN BIRAKMAYIN!

TATİLDE ŞIKLIĞI ELDEN BIRAKMAYIN!

TATİL VALİZİ NASIL HAZIRLANIR?
İçerisine her şeyi tıkıp yanınıza aldığınız ağır valizlerden ziyade evde yapılmış kombinler her zaman size kolaylık ve hafiflik sağlayacaktır. Ancak bunu yapabilmeniz için öncelikle tatil için nereye ve nasıl bir yere gittiğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Örneğin sıcak iklime sahip bir beldeyi mi yoksa soğuk iklime sahip yüksek mekanları mı tercih edeceğinizi kararlaştırdığınız zaman yanınıza alacağınız kıyafetler de değişkenlik göstereceğinden dolayı gereksiz kıyafetleri direkt olarak elemiş olup esas parçalarınıza odaklanabilirsiniz. İklimi kafanızda kararlaştırdıktan sonra ise dikkat etmeniz gereken ikinci önemli nokta tatil boyunca yapacağınız geziler ve katılacağınız toplulukların nasıl bir giyime uygun olacağını ayarlamaktır. Çünkü önceden planlanmış kombinler tatil valizini rahatlattığı gibi tatilde ‘’Ne giysem?’’ sorusunun zamanınızdan çalmasının da önüne geçer
.

 

 

 

 

Bunun için tatilde geçireceğiniz gün sayısı kadar gündüz ve gece kombininizi önceden yapabilirsiniz. Gece kombinlerinizin hepsine ayrı ayrı çanta ve ayakkabı seçip bavulu şişirmek ve ne giydiği konusunda endişelenen bir görünüm yaratmak yerine ortak tonlarda birkaç adet çanta ve ayakkabıyla kombinlerinizi eşleştirirseniz hem daha az eşya taşımış hem de çabasız bir şıklık imajı vermiş olursunuz. Kullanacağınız aksesuarlarınızı da önceden kombinlerinize göre belirleyerek yanınıza almanız hem gittiğiniz yerde hazırlanma sürecinizi kısaltacak hem de tüm takılarınızı yanınızda taşıma derdinden sizi kurtaracaktır. Gündüz kombinlerinizi ise daha hafif takılarla tamamlayabilirsiniz. Mayo ve bikinilerin ise en stil sahibi tamamlayıcısı olan halhal kullanımını da ihmal etmemenizi ve denizde düşme ihtimaline karşılık yanınızda birkaç model halhal götürmenizi öneririz.

 

TATİL MODASINA ÇABASIZ ŞIKLIĞINIZLA SİZ YÖN VERİN.
Artık tatil valizinin nasıl hazırlanılması gerektiği konusunda ortak bir noktada durduğumuza göre tatil modasının ritmini elimizde tutmaya başlayabiliriz.

Sıcak Belde Tatilleri

Sıcak beldelerde bir tatil yapmayı düşünüyorsanız kavurucu sıcakların sizi yormaması için dikkat edilmesi gerekenlerle beraber aynı zamanda şıklığınızdan taviz vermemeniz için önerebileceğimiz kombinleri sizlere listeleyelim.

-  Yanınıza alacağınız kıyafetlerin kumaşının terletmeyen ve ince kumaşlardan olmasına dikkat edilmesi önerilir. Örneğin tatil için bir gündüz kombini olarak, uzun ve oldukça geniş bir poplin gömlek altına giyeceğiniz mini bir şort bu tarz kumaşları düşünülerek yapılabilecek en iyi kombinlerden birisidir. Ancak en sevdiğimiz elbiselerimizin kumaşları her zaman pamuklu olmayabiliyor. Bu gibi durumlarda ise kumaşına çok takılmamanızı, kendinizi neyin içinde güzel ve rahat hissediyorsanız onu giymeye devam etmenizi öneririz. Bir kıyafetin kumaşı pamuklu olmasa bile siz kendinizi içinde güzel hissediyorsanız ışığınız mutlaka karşıya yansıyacaktır.

- Koyu renkler sıcağı soğuracağından dolayı gündüz giymek amacıyla yanınıza aldığınız kıyafetleri açık renk tercih edebilirsiniz. Eğer koyu renkten vazgeçemiyorsanız ve benim tarzım bu diyorsanız yanınıza aldığınız koyu renk kıyafetleri gece kıyafeti olarak tercih edebilirsiniz. Bu önemli husus için geceleri tercih etmeniz adına bir opsiyon önermemiz gerekirse sizlere vücuda oturan volan detaylı bu mini elbiseyi önerebiliriz.

- Açık modellere sahip kıyafetler terleme ihtimalinizi minimumda tutacağı için tatil beldelerinde teninize nefes aldıracak kıyafetleri tercih etmeniz oldukça sağlıklı olacaktır. Bunun için ip askılı ince bluzların altına giyeceğiniz mini etekler oldukça uygun olacaktır.

Soğuk Belde Tatilleri

Soğuk beldelerde bir tatil yapmayı düşünüyorsanız dondurucu soğukların sizi rahatsız etmemesi için dikkat edilmesi gerekenlerle beraber aynı zamanda şıklığınızdan taviz vermemeniz için önerebileceğimiz kombinleri sizlere listeleyelim.

-  Yanınıza alacağınız kıyafetlerin kumaşının üşütmeyen ve kalın kumaşlardan olmasına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde bütün bir tatil boyunca üşümemek için kendinizi ovuşturmaktan ve soğuklarla savaşmaktan zaman kalmayacağı için bütün bir tatili heba etmek durumunda kalabilirsiniz. Örneğin kalın tek renk bir triko kazak ve tirko pantolon takım bu tarz kumaşları düşünülerek yapılabilecek en iyi kombinlerden birisidir.

- Açık renkler sıcağı yansıtacağından dolayı yanınıza aldığınız kıyafetlerin olabildiğince koyu renk olmasına dikkat edin. Eğer açık renkten vazgeçemiyorsanız ve benim tarzım bu diyorsanız da yanınıza aldığınız açık renk kıyafetlerin gündüz kıyafeti olarak tercih edilmesini ihtimaller arasına ekleyebilirsiniz. Bu önemli husus için gündüzleri tercih etmeniz adına bir opsiyon önermemiz gerekirse sizlere açık renk boğazlı kazak ve altına yine açık renk olacaksa bir deri tayt önerebiliriz.

- Kapalı kıyafetler üşüme ihtimalinizi minimumda tutacağı için ve bu tarz soğuk beldelerin yerel halkı da dekoltesiz giyinmeye alışık olduğu için hem absürtlük yaratmamak adına hem de kendi sağlığınız için bu tarz tatil beldelerinde teninize nefes aldıracak fakat aynı zamanda sizleri soğuktan da koruyacak kıyafetleri tercih etmeniz oldukça sağlıklı olacaktır. Bunun için dokuma kadifeden pantolonlarla beraber üzerine tercih edeceğiniz ince kazaklar oldukça uygun olacaktır.

 

 

Ve artık valizleri kapatıp tatile çıkmak için bir dakika bile beklemeyin! Mutlu tatiller! ?

Etiketler: Blog
Mayıs 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR