MODA DÜNYASININ EN COOL PARÇASI: SWEATSHIRTLER

MODA DÜNYASININ EN COOL PARÇASI: SWEATSHIRTLER

Son zamanlarda moda haline gelmiş olan sweatshirtler kadın giyimde de en az erkek giyim kadar tercih edilir hale gelmiş durumda. Peki herkesin dolabında renk renk ve çeşitli modelleriyle yerini almış bulunan sweatshirtlere dair ne kadar bilgi sahibiyiz?

Sokak modasının vazgeçilmezlerinden olan sweatshirtler, birleştirildiği parçalarla ortaya çıkartılan kombine göre birçok farklı tarza uygun hale getirilebilir. Bu durum aynı zamanda sweatshirtlerin ne kadar büyük bir kolaylık sağladığının en büyük kanıtıdır. Çünkü kadınların günlük hayatında büyük bir zaman harcadığı şıklık ve kombin çabaları, her tarza uydurulabilen ve her koşulda oldukça cool görünmenizi sağlayan sweatshirtler ile artık son buluyor.

SWEATSHİRTLER İLE YARATILABİLECEK TARZLAR

Sweatshirtler, düşünüldüğü zaman her ne kadar akla uçuk bir fikir gibi geliyor olsa da her tarza uydurulabilen kıyafetlerdir. Bu yüzden de aslında dolabınızda mutlaka bulunması gereken nadide parçalardandır.

Sportif Sweatshirt Tarzı

Sweatshirtler ile ilgili her kesimin hem fikir olduğu bir şey varsa o da sweatshirtlerin sportif giyim tarzı için yaratılmış olduğudur. Neredeyse sportif giyim tarzıyla görmeyi alışkanlık edindiğimiz için bu sweatshirtleri, sportif giyim tarzının vazgeçilmezi olarak kafamıza kodlanmış bulunmaktayız. Nitekim gerçekten de zamanla sportif giyim tarzının ayrılmaz parçası haline gelmiş olan sweatshirtlerden, tamamen spor bir tarzda üretilen modelleri moda dünyasındaki bu en sık talep gören durumu da böylelikle tamamlamış oluyor.

Çoğu zaman hali hazırdaki sportif tarzda ihtiyaç olmasa bile omuzlardan aşağıya sarkıtılarak bir kıyafet bütünleyici olarak bütün gün üzerimizde gezdirdiğimiz sweatshirtler aynı zamanda başlı başına da sportif bir tarz yaratmak için yeterlidir. Örneğin bir kot pantolon üzerine giyilen oversize bir sweatshirt ve spor ayakkabılarla bile bunu rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Klasik Sweatshirt Tarzı

Görmeye oldukça alışkın olduğumuz ve hatta klasik tarzdan ayrı olarak hayal bile edemeyeceğimiz klasik tarzdaki sweatshirtler sıklıkla kullanılmaya başlanmış durumdadır. Genellikle içerisine giyilen gömleğin yakaları çıkartılarak yaratılan bu tarzdaki sweatshirtler kapüşonsuz olmalarıyla meşhurdur.

Ofise giderken veya resmi bir toplantıya giderken rahatlıkla tercih edebileceğiniz klasik tarzdaki sweatshirtler günü kurtarmak adına da pratik çözümler sunar. Dolap başında saatlerce kombin yapmak için düşünmelerinizi rafa kaldırmanızı sağlayacak olan klasik tarzdaki sweatshirtler aynı zamanda gerek iş yerinde gerek ise resmi toplantılarda şıklığınızın yanında sizlere rahatlık imkanını da sunar. Böylelikle gün içerisinde de kendinizi evinizde hissetmenizi sağlar.

Maskülen Sweatshirt Tarzı

Maskülen tarzdaki sweatshirtler genellikle oversize ve çizgili desenli sweatshirtlerdir. Kadınların oversize modasında en sık tercih ettiği kıyafetlerin başında gelen maskülen sweatshirtler elbette yalnızca bu modellerle de sınırlı kalmamaktadır. Yakalı veya boğazlı olarak da üretilen modellerinin yanı sıra bu kadar çok tercih edilmesinin sebeplerinden biri de kadınlara sunduğu rahatlıktır.

Genellikle loafer ayakkabılar veya spor ayakkabılar ile kombinlenerek tamamlanan maskülen tarzın bu vazgeçilmez unsurları elbette ki sweatshirtler ile yapılan kombinlerde de var olmaya devam eder.

Feminen Sweatshirt Tarzı

Kadınların kendilerini daha şık ve güzel hissettiklerini söyledikleri feminen tarz için de uygun sweatshirt modelleri bulunmaktadır. Feminen tarzın içerisine dahil olan her kıyafette olduğu gibi feminen tarz sweatshirtlerin de en başta gelen özelliklerinden birisi, vücut hatlarının kıvrımlarına uygun olarak dikilmesi ve hatta bu hatları ortaya çıkartmasıdır.

Crop sweatshirtler ile patlayan feminen tarz sweatshirtler ile feminenliğinizi en yoğun şekilde hissederken rahatlığınızın da keyfini çıkartabilirsiniz.

Vintage Sweatshirt Tarzı

Vintage sweatshirtler tıpkı 90’larda yaşıyormuşsunuz hissini sizlere sonuna kadar deneyimleme imkanı sunar. Elbette ki doğamız gereği ortama uyum sağlamayı tercih edeceğimizden vintage sweatshirtlerin altına modern moda dünyasına ait bir parça tercih edilerek dönem denge uyumunun sağlanmasınını da kolaylaştırabilirsiniz.

Kol ve yaka detaylarının yanı sıra renk ve model olarak da diğer sweatshirt modellerinden kendini kolaylıkla sıyırabilen vintage tarzdaki sweatshirtler, bulunduğunuz ortamda bütün gözlerin üzerinizde toplanmasını sağlayacaktır.

Gotik Sweatshirt Tarzı

Gotik tarz diğer tarzlara kıyasla çok daha kolaylıkla kombin parçası bulunabilen bir tarzdır. Nitekim sweatshirtlerin de gotik tarza uygun modelleri bulunmaktadır. Böylelikle bu asabi ve kendinden emin tarzda bile her daim rahat olabilirsiniz

Son zamanlarda kolsuz fakat kapüşonlu sweatshirtler çok sık kullanılmaya başlandı. Aslında bu parçanın temelinde de gotik tarz yatmaktadır. Ve bu sweatshirtler ile kolaylık gotik bir tarz yaratabilirsiniz. Örneğin baştan aşağı siyah giyindiğiniz bir kombinde siyah kolsuz kapüşonlu bir sweatshirt ve siyah uzun bağcıklı çizmeler ile kendi gotik tarzınızı rahatlıkla yansıtabilirsiniz.

Minimalist Sweatshirt Tarzı

Minimalist tarz moda dünyasında son yıllarda en yaygın olan tarzlardan birsidir. Doğal olarak sweatshirtler için de bu tarza uygun olan modeller üretilmiş ve üretilmeye devam etmektedir. Oldukça sürpriz görüntüleriyle ortaya çıkartılan beklenmedik kombinler sadeliğin de şık olabildiğini bizlere anlatmanın en cool yoludur.

Etiketler: Blog
Şubat 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR