KIŞLIK KABAN SEÇİMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE MODELLER

KIŞLIK KABAN SEÇİMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE MODELLER

KABAN NEDİR?

Kabanları tanımlamak için birçok farklı özellik sayabiliriz. Çünkü birçok ayırt edici özelliği bulunan kabanlar tek bir özellikle tanımlanamayacak kadar özel parçalardır. Ancak bu tanımlar yapılırken düşülen en büyük hatalardan biri kabanları mont ve türevleriyle bir tutmak oluyor. İşte ayırt edici ve kendine has özellikleriyle kabanlar: 

-Diğer dış giyim ürünleri her kumaştan üretilebilirken kabanlar genellikle kaşeden üretilir ve pamuklu kumaş kullanılır.

-Farklı dış giyim ürünleri dar ve bol şeklinde türlü kalıplara sahipken kabanlar her zaman bol bir kalıba sahiptirler.

-Yapısı ve kullanılan kumaş içeriğinden dolayı oldukça sıcak tutan kabanlar buna rağmen terletmezler ve hava geçirgenlikleri yüksektir. Bu yüzden de değişken hava koşullarında hastalanma ihtimalinizi ortadan kaldırır.

KABAN TERCİHİ NASIL YAPILMALI? 

Tıpkı diğer kıyafetlerde olduğu gibi kaban tercihlerinde de ilk dikkat edilen şey kendi tarzınıza uygun olanı kabanı bulmak olmalıdır. Bunun ayrımını da genel olarak kullanmayı sevdiğiniz parçaların hangi boy, model ve renkten oluştuğuna dikkat ederek yapabilirsiniz.

Basic Kabanlar

Sade bir tarza sahip ve buna uygun bir kaban arayan kadınların vazgeçilmezi olacak olan basic kabanlar minimalist modellerdir. Genellikle tıpkı kabanın kendisi gibi desensiz ve minimalist tarzlarla bütünleşen bu kabanlar ton-sürton kıyafetlerle şıklığını katlar ve herkesi kendine hayran bırakır.

Desenli Kabanlar

Kullanması ve tercih etmesi cesaret isteyen desenli kabanlar giyen kişinin görkemini fazlasıyla arttırır. Dikkat çekmeyi seven ve göz önünde olmaktan hoşlanan kadınların tercih ettiği bu model kabanlar oldukça hareketli bir görüntüye sahip oldukları için kombininin, ya kendi kumaşından ve deseninden hareketli parçalarla ya da daha sade kıyafetlerle yapılması gerekir.

Oversize Kabanlar

Genellikle spor şıklığı benimsemiş ve rahatlıktan yana olan kadınların tercih ettiği oversize kabanlar son dönemlerde moda olmuş ve nadiren bulunan modellerdir. Kemersiz ve oldukça büyük ceplere sahip olan oversize kabanlar hareketlerinizi sınırlandırmazken günlük ve spor kıyafetlerinizle de bütünlük yakalarlar.

Klasik Model Kabanlar

Klasik model kabanlar dikkat çekmekten hoşlanmayan fakat tarzından da taviz vermeyen kadınların en çok tercih ettiği kaban modellerinden biridir. Klasik model kabanlar abartıyı ve canlı renkleri sevmezler. Bu yüzden de nude renklerle kombinlenilmesi en uygun kabanlardır.

Kürk Kabanlar

Kürk kabanlar biraz daha hareketli bir tarza sahip olan kadınların kendilerine en yakın buldukları modeldir. Bu kabanların içerisine yine süslü ve fazla şık olan kıyafetler giyilirken kabanın hareketinin önüne geçmemesi adına tek renk kıyafetler veya takısız modeller tercih edilmelidir. Son yıllarda kürk kabanlar sportif kombinlerde de yer almaya başlamıştır.
Etiketler: Blog
Kasım 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR