KADİFE KIYAFETLER İLE GELEN IŞILTI

KADİFE KIYAFETLER İLE GELEN IŞILTI

Her kıyafet kendi içerisinde oldukça özel güzellikler barındırır. Ancak bazı kıyafetler kumaşının dikkat çekici ışıltısı sebebiyle öne çıkmaktadır. İşte bu kıyafetlerden en bilindik olanı kadife kıyafetlerdir.

Kadife kıyafetleri bu kadar özel yapan başlıca iki sebep vardır. Bunlardan birincisi kıyafetin kumaşı olan kadife, ikincisi ise bu kıyafetlerin ağırlığıdır. Aslında ikinci sebep olarak adlandırdığımız kadife kıyafetlerin ağırlığı her ne kadar ayrı değerlendirilmiş olsa da birinci sebebe bağlı bir durumdur. Çünkü kıyafetlerin tasarımı her ne kadar ağır motifler veya modeller barındırsa da bunu kaldırabilecek kalitede kumaşlar kullanılmadığı zaman, kıyafetlerin bir ağırlığının bulunduğundan bahsetmek imkansızdır. Tüm avantajlı özellikleri sayesinde sadece günümüzde değil, tüm zamanların en sevilen kıyafetlerinden olan kadife kıyafetlere geçmeden önce işte bu sebeplerden dolayı kadife kumaşı biraz tanımamız gerekir.

KADİFE KUMAŞ

Kadife kıyafetlerin ismini aldığı kadife, hepimizin bildiği üzere bu kıyafetlerde kullanılan kumaşın adıdır. Peki nedir bu kadife kumaş?

Kadife kumaş, kendine özgü kısa tüylü bir kumaş türüdür. Tarihsel olarak ipekten dokunan bu kumaş, pamuk, viskon, suni ipek veya sentetik elyaf gibi çeşitli elyaflardan da yapılabilmektedir. Kadife kumaş genellikle çift bez olarak dokunur ve daha sonra iki havlı kumaş üretmek için kesilir.

Kadife kumaş, döşemelik olarak da kullanılmakla beraber giyim sektöründe kıyafet üretiminde de kullanılan bir kumaştır. Birçok farklı çeşidi vardır. Kumaş üzerinde yer alan desenlere ve kumaşın bileşenlerinde yer alan diğer kumaş türlerine göre de kullanıldığı kıyafet türü çeşitlenmektedir.

Podyumlarda sık sık gördüğümüz ve kış aylarında giyilecek gece kıyafetlerini düşündüğümüzde akla ilk gelen bu kumaş türlerinden olan kadife kumaş, günümüzde çok yaygın olan ve gencinden yaşlısına herkesin giydiği bir kumaş türüdür. Sadece özel gün kıyafetlerinde değil, aynı zamanda günlük olarak da rahat ve esnek giyim için kullanılmaktadır.

KADİFE KIYAFETLER

Kadife kumaş birçok farklı kıyafette kullanılabildiği için kadife kıyafet çeşitliliği de bir hayli fazladır. Öyle ki aklınıza gelebilen herhangi bir kıyafetin muhakkak kadife modelinin de bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu kıyafetler arasından belli başlı en çok tercih edilenler ve en sık tercih edilen kadife kumaş modelleri aşağıdaki gibidir.

  • Kadife Kumaş Modelleri

Piliseli Kadife Kıyafetler

Kadife kıyafetler alınırken kıyafet modeli tercihini belirleyen etkenlerden birisi de kadife kumaşının modelidir. Bazı kadınlar düz klasik bir kadife kumaş arayışı içerisinde olsalar da bazı kadınlar desenli ve özellikle de piliseli kadife kumaşları tercih ederler.

Piliseli kadife kumaşlar hareketli olarak adlandırılan kumaşlardandır. Kombin aslında minimal düzeyde takı ve aksesuar içerse de bu kumaş sayesinde daha kalabalık bir görünüş elde edilebilir. Bu da özellikle iş hayatında aktif olarak yer alan kadınların zaman sıkıntısı yaşadığı günlerde onlar adına büyük bir kurtarıcı olduğu anlamına gelir.

Klasik Kadife Kumaştan Kıyafetler

Klasik kadife kumaştan kıyafetler düz bir kadife kumaş kullanılarak üretilen kıyafetlerdir. Genellikle minimalist tardan hoşlanan kadınların tercih ettiği bu kumaş, kıyafetin ağırlığında herhangi bir azaltmaya sebep olmazken aynı zamanda kaliteli bir duruş için de sıklıkla tercih edilir.

Klasik kadife kumaştan yapılma kıyafetler özgür bir kombin tasarımı yapma konusunda, abiye türüne yakın olan bu ağır kıyafetler içerisinde en açık alandır. Kıyafet kumaşının dümdüz ve desen veya model barındırmayan görüntüsü kıyafete istediğiniz formu kazandırmanızda sizlere en yardımcı olacak olan etmendir. Ancak unutmayın ki yine de fazlaca kalabalık bir kombin, kadife kıyafetler için tavsiye edilmeyen bir durumdur.

  • Kadife Kıyafet Modelleri

Kadife Elbiseler

Kadife elbiseler, kadife kıyafetler içerisinden kadınların en sık tercih ettiği kıyafetlerdir. Ağır bir kumaştan meydana gelen kadife kıyafetlerin, genellikle ağır ortamlarda tercih edilmesi göz önünde bulundurulduğu zaman bunun gayet normal olduğu da aşikardır.

Kadife Tulumlar

Özellikle ofis ortamında çalışan kadınların favori tercihlerinden olan kadife tulumlar, günün kurtarıcı parçaları olarak rol alırlar. Hem sportif hem de şık bir görünüm kazanmanıza imkan tanıyan kadife tulumların avantajı ise kadife elbiseler kadar kontrol etmeyi gerektirmeyen ve gün içerisinde rahatça hareket etmenize imkan tanıyan bir forma sahip olmasıdır.

Kadife Bluzlar

Kadife bluzlar geçmiş zamanlarda bu kadar sık gündeme gelmemiş olduğundan dolayı özellikle son 10 yıl içerisinde sükse yapmış olan kıyafetlerdir. Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan kadife kumaştan üretilen kadife bluzlar, sweatshirt kadar sportif görünmeyen fakat aynı derecede iş görebilecek oldukça şık kıyafetlerdir.

Kadife Gömlekler

Kadife gömlekler senelerdir mevcut bulunan kıyafet türlerindendir. Fakat bu kıyafetlerin de büyük bir çıkış yakalaması tıpkı kadife bluzlar gibi son 10 yıl içerisinde olmuştur. Oduncu gömleklerine benzer bir hissiyat veren kadife gömlekler gerek iş yerlerinde gerek özel davetlerde giyilmek için uygun olan ve yapılan kombine göre tarzını değiştirebileceğiniz şık parçalardır.
Etiketler: Blog
Mart 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR