EN TARZ ŞORT DENEYİMİNİ RUE İLE TADIN

EN TARZ ŞORT DENEYİMİNİ RUE İLE TADIN

Tahmin edersiniz ki yaz ve sıcak kelimelerinin kadınlarda uyandırdığı ilk çağrışım şortlardır. Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber gerek doğanın değişimi gerek yapılabilecek etkinliklere uygun ortam koşullarının çıkmasıyla herkesin içerisinde gezme, hiç olmazsa hava alma isteği uyanmaya başlar. İşte bu noktada da kadınları en çok zorlayacak şey kıyafet seçimleri olacaktır. Hem sıcak havalarda bunaltmayacak hem de şıklığından ödün vermeyecek kıyafet arayışlarına başlayan kadınların bu noktada en çok tercih ettiği seçim ise şortlar olacaktır.

Elbette ki yaz ve sıcak kelimeleri ile akla gelen şortların kış aylarında ve soğuk havalarda da tercih edilebileceğini de unutmayın. Çünkü moda sektörünün hızlı ilerleyişi ile beraber artık kumaş kullanımında çok daha farklı kıyafetler ve seçenekler de kullanıcıların deneyimlerine sunulabiliyor. Peki yazlık veya kışlık şort ayrımında nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

DOĞRU ŞORT SEÇME KILAVUZU

Şortlar artık her mağazada bulunabilen ve satışı da en çok yapılan giyim ürünlerinin başında geliyor. Fakat elinize geçen her şortu veya modelini beğendiğiniz her şortu almamanızda fayda olduğunu söylememiz gerekiyor.

Her ne kadar alışverişte en çok dikkat edilen şey kıyafetin modeli olsa da yapısından, kumaşından veya boyundan kaynaklı vücudumuza verdiği hasarları fark etmeyebiliyor veya önemsemeyebiliyoruz. Ancak aslında alışverişlerde en çok dikkat etmemiz gereken şey vücudumuz için tehlike oluşturmayacak ürünleri tercih etmek olmalı. Şortlar bu hassas konuda daha da büyük bir dikkat ve tercih gerektiriyor. Bunun sebeplerini ise aşağıdaki gibi listeleyebiliriz.

Şort Boyunun Önemi

Çok kısa şortlar iç bacakları kalın olan ve bacaklarında sürtünme riski bulunduran kadınlar için büyük bir tehdit yaratır çünkü tahriş veya yanmalara sebep olabilir. Bu da iyileşme süreci uzun zaman alan rahatsızlıklara yol açarak günlük yaşantınızda birtakım aksaklıklara sebebiyet verebilir. Bu yüzden bedeninizi iyi tanımalı, sizi rahatsız etmeyecek şort boyunu bilmeli ve buna göre alışveriş yapmalısınız.

Şort Kumaşının Önemi

Bazı kadınlar, birtakım kumaş türlerine karşı alerjik reaksiyon geliştiren hassas bir vücut tipine sahip olabiliyor. Bünyesi bu şekilde hassas olan kadınların, özellikle vücudun hassas bir bölgesini örten şortları alırken çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Bunun için şort alırken, ürünün içerik kısmında bulunan kumaşlara bakmaları ve kendilerini rahatsız eden bu kumaşları almamaları önem göstermektedir. Bu hassaslığın yanı sıra kumaşın şort alımında bu kadar önemli olma sebeplerinden bir diğeri ise giyildiği mevsimden kaynaklanır.

Artık kış aylarında da giyilebilen bir kıyafet olan şortlar, birçok farkı hava durumunda veya mevsimde tercih edilebiliyor. İşte bu yüzden şort alımında dikkat etmeniz gereken bir diğer şey ise hangi mevsimde giyeceğinize karar verdikten sonra o mevsimin hava şartlarını göz önünde bulundurup sizi üşütmeyecek veya terletmeyecek bir şort almanız olacaktır.

Şort Modelinin Önemi

Moda sektöründe arz-talep ilişkisi en yoğun olan ürünlerin başında gelen şortlar için üretici firmalar bu sebepten kaynaklı her gün yeni bir model üretimine gitmektedir. Bu yüzden de hali hazırdaki piyasada bile binlerce şort modeli bulunmaktadır. Fakat bazı şort modelleri tasarımı dolayısıyla her fizik tipi için uygun olmayabiliyor ve bu da kullanıcı memnuniyetsizliğine sebep olabiliyor. İşte bu tarz bir memnuniyetsizlik yaşamamanız için ilk olarak bedeninizi iyi tanımalı fizik tipinizi öğrenmeli sonrasında da kendi tipinize uygun olmayan bir model gördüğünüz zaman oradan hızla uzaklaşmalısınız.

Örneğin elma tip fiziğe sahip olan kadınlar yüksek bel şortların bel kısmını daha rahat doldurabildikleri için sıkıntı yaşamazken armut veya kum saati tip fiziğe sahip olan kadınlar yüksek bel şortları giydiği zaman bel kısmında geniş gelmesinden kaynaklı potluk problemiyle karşılaşabilirler.

TREND ŞORTLAR VE ÖZELLİKLERİ

Her kadının özellikle moda konusunda farklılaşan zevkleri bulunur. Bu sebepten herkesin dolabında gördüğünüz her parça size uygun olmayabilir. Ancak bazı kıyafetler o kadar klasikleşmiş ve herkes tarafından kabul gören parçalar haline gelmişlerdir ki alışverişe çıkıldığında bir türlü bulunamaz ve çoktan satın alınmış olurlar. İşte bu parçalardan birkaçı da trend şortlardır. Birçok farklı şekilde ve tarzda kombinlenebilen bu şortlar dolaplarınızda yer alması gereken kurtarıcı parçaların en başında gelir.

 

Trend şortlar listesine girmiş olan şortların en büyük özelliği; hem yaz hem de kış aylarında kombinlenebilen şortlar olmalarıdır. Bunu kumaşlarının hava geçirgenliğinin yüksek olması sayesinde ve ısı geçirgenliğinin bulunması sayesinde başaran bu şortlar hem paradan hem de dolabınızdaki yerden tasarruf ettirirler. Bu sezon da kadınların üzerinde sıklıkla göreceğimiz parçalardan olacak olan trend şortları isterseniz soğuk havalarda altına kilotlu çorap ve botlarla isterseniz yazın sandalet ve croplarınız ile kombinleyebilirsiniz. Özgün bir tarz yaratmak sizin, tarzınıza destek olmak ise bizim önceliğimiz :)

Etiketler: Blog
Nisan 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR