YAZLIK AYAKKABILARA UYGUN KOMBİNLER

YAZLIK AYAKKABILARA UYGUN KOMBİNLER

Başlığı gördüğünüz ilk anda garipsemiş olabilirsiniz. Hatta belki de yazım hatası yaptığımızı düşündünüz. Ancak hayır. Yazım hatası yapmadık. Her zaman bahsedilenin aksine bu yazıda kıyafetlerinize göre ayakkabılarınızı nasıl seçmeniz gerektiğinden bahsetmeyeceğiz. Çünkü bu zaten defalarca kere yazıldı. Üstelik binlerce kıyafete göre ayakkabı uydurmak da hiç kolay değildir. İşte bu sebepten dolayı sizin için işleri daha kolay hale getirecek başka bir seçenek üretmeye karar verdik. Artık kıyafetlerinize göre ayakkabı değil, ayakkabılarınıza göre kıyafet seçmeyi deneyerek çok daha kolay bir şekilde tarzınıza uygun kombinler yaratabilirsiniz. Nasıl mı?

AYAKKABILARINIZA UYGUN KOLAY KOMBİN YARATMAK

Onlarca ve hatta yüzlerce kıyafet arasından seçim yaparak kombin yaratmak bir de bu kombine en uygun ayakkabıyı bulmak için uğraşmak neredeyse imkansıza yakındır. Başarılabilmesi için ise çok büyük bir mesai harcanması gerekir. Bu da büyük zaman kayıplarına ve vaktimizin boşa harcanmasına işaret eder. İşte bu sebepten dolayı sizin için çok daha pratik bir ayakkabı- kombin belirleme seçeneği derledik.

Her ne kadar tüm kadınlar için ayakkabılar büyük bir aşk olsa da sonuç itibariyle kıyafetlerimize oranla çok daha az ayakkabıya sahip olmak kaçınılmazdır. Bu sebeple ayakkabılarınıza uyacak kombinler yapmak sizin için hayatı daha kolay bir hale getirebilir.

Yaz aylarına girdiğimiz şu dönemlerde, yazlık ayakkabıların da yeniden giyilmeye başlanacağı ortada olan bir gerçektir. Ancak yazlık ayakkabılarınıza uygun kombinlerin nasıl yapılması gerektiğini düşünüyor ve çok giymek isteseniz de bir türlü doğru kombini elde edemediğiniz için bu ayakkabıları giyemiyor olabilirsiniz. İşte sizler için ayakkabılarınıza uygun kombinlerin nasıl belirlenmesi gerektiğine dair yönlendirici listemiz.

AYAKKABILARA UYGUN KOMBİNLER

Tıpkı kıyafetler gibi ayakkabılar da yalnızca bir çeşit olmaktan fazlasıyla uzaktır. Özellikle de mevsimlere göre büyük farklılıklar içeren bu kategori de bu sebepten dolayı esasında en az kıyafetler kadar dikkat edilmesi gereken bir moda ürünüdür. Bu yazımızda diğer mevsimlik ayakkabıların özelliklerine kısaca değinip sonrasında yazlık ayakkabılardan bahsedeceğiz.

Kışlık Ayakkabı Kombinleri

Kışlık ayakkabılar genellikle hava geçirgenliği yazlık ayakkabılara oranla daha düşük ancak asla tamamen sıfıra indirgenmemiş olan ayakkabılardır. Çünkü her ne kadar kışlık ayakkabılar ayaklarımızı soğuk havalardan korumak üzere yapılmış olsalar da yine de koku ve mantara yol açabilecek kötü durumların önüne geçilmesi gerekir.

Baharlık Ayakkabı Kombinleri

Baharlık ayakkabılar, yazlık ve kışlık ayakkabıların ikisinin de birtakım özelliklerini taşıyan ayakkabılardır. Tamamen ayakkabının hava durumuna olan uyumuna gör belirlenir. Bu sebeple yazlık ve kışlık ayakkabıların kombinlerinin karıştırılması ile ortaya çıkartılabilecek olan kombinler bu ayakkabıların kombinleridir denilebilir.

Yazlık Ayakkabı Kombinleri

Yazlık ayakkabılar genellikle hava geçirgenliği yüksek ve hatta delikli bir yapıda bulunan ayakkabılardır. Bu ayakkabılar için kullanılan tekstil malzemesinin kalın veya deriden meydana gelmemesi büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü bu tarz kumaşlar ayaklarımızın ayakkabı içerisinde fazlasıyla terlemesine doğal olarak koku ve mantar oluşumuna sebep olmaktadır.

  • Sandalet: sandaletler yarı açık görünümü ile bilinen birçok farklı modeli bulunan ayakkabılardır. Bu ayakkabıların beraber kullanılabileceği kıyafetler ise, bacakları açıkta bırakan veya en azından ayak bileklerinin bariz bir şekilde açıkta olduğu alt giyim kategorisi ürünleridir. Elbette ki üst giyim kategorisi için tercih edilecek kıyafet de alt giyim kategorisi için tercih edilen ürün ile uyumlu olmak durumundadır ancak sandaletler içi öncelikle dikkat edilmesi gereken ürün kesinlikle alt giyim kategorisindendir.

 

  • Loafer: genellikle ayak bileklerini saran dar kumaş pantolonlar ile giyilir. Bunun sebebi loafer ayakkabıların maskülen tarza ait bir ayakkabı olmasındandır. Bu sebeple etek, şort ve elbise gibi feminen duruşlu kıyafetler ile tezatlık oluşturulmaması amacıyla tercih edilmemesi gerekir.

 

  • Babet: babetler kadın ayakkabı dünyası içerisinde en ‘’tatlı’’ olarak adlandırılan ayakkabılardır. Gerçekten de genellikle 20’li yaşlara kadar veya biraz daha üzerine kadar tercih edilen ve sonrasında göze fazla tatlı geldiği için vazgeçilen ayakkabılardan olan babetler, elbise ve etekler için fazlasıyla uyumlu olduğundan bu kıyafetler haricindeki diğer kıyafetler için önerilmezler.

 

  • Bez spor ayakkabı: her ne kadar yalnızca ayakları açıkta bırakan ayakkabılar yazlık ayakkabılarmış gibi görünse de spor ayakkabıların da yazlık olan modelleri bulunmaktadır. yazlık spor ayakkabılar bez olarak üretilirler. Bu ayakkabıların en önemli özelliği delikli yapılarıdır. Ve elbette ki en uyumlu oldukları kombinler de spor kombinlerdir.

 

Etiketler: Blog
Temmuz 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR