RAHAT EV KIYAFETLERİNİZİ ŞIKLIK İLE BULUŞTURUN

RAHAT EV KIYAFETLERİNİZİ ŞIKLIK İLE BULUŞTURUN

Giyinmeyi, süslenmeyi, şık görünmeyi herkes sever. Fakat bütün bunlar içerisinde en konforlu olanı bile, ev içerisindeki rahatlığımızı her seferinde aratır. Bunun sebebi; ev içerisinde kendimizle veya ailemizle baş başa kaldığımızda her ne kadar eskimiş veya yıpranmış olsa da en rahat kıyafetlerimizi tercih etmemizdir. Ancak bu eskimiş ve yıpranmış kıyafetler her ne kadar ev içerisinde giyiliyor ve çevremizdeki insanlar bizi bu şekilde görmüyor olsa bile araştırmalara göre insanların özgüveni ve öz beğenisini düşürüyor. Bu yüzden de aslında ne iş, ne arkadaş ne de eğlence için değil sadece kendimiz için giyinmemiz gerekiyor. Ne bulunduğumuz ortamın ne de yanımızda kimlerin olduğunun bir önemi yok. Peki bunu ev rahatlığına uydurmak mümkün mü?

RAHATLIK VE ŞIKLIK BİR ARADA

Muhtemelen yıllardan beri gelen şıklığın dışarıya ait olduğu düşüncesi sebebiyle genellikle ev içerisindeyken şıklığı biraz arka plana atıyoruz. Ancak bu tamamen yanlış bir düşüncenin beraberinde getirdiği yanlış bir hareketten başka bir şey değil. Şık olmak gidilen yer veya görüşülen kişilerden bağımsız olarak kişilerin kendilerine gösterdiği saygı ve sevgiden kaynaklanmalıdır. Bu yüzden de nerede ve kimlerle beraber olduğunuzu düşünmeden her daim şık olmak herkesin istediği bir şey olmakla beraber mümkün de.

Ev kıyafetlerinin rahatlığı herkesçe bilinen bir gerçek. Ama bu her rahat kıyafetin şıklıktan uzak olacağı anlamına da gelmemektedir. Nasıl ki spor giyim kategorisinde bulunan kıyafetler hem şık hem de rahat olabiliyorsa aynı durum ev kıyafetleri için de geçerlidir. Sadece şık görünüşünün arka planında rahat olduğundan da emin olmanızı sağlayacak birkaç bilgi ile artık evlerinizi de podyumlara dönüştürebilirsiniz. Bu birkaç püf noktadan şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Kıyafetlerin kumaşlarının esnekliğinin yüksek olması gerekir.
  • Dar bir kıyafet tercih ediyor iseniz oturup kalkma gibi gün içerisinde yaptığınız aktivitelere karşı kolay yıpranmaması için basınca karşı dayanıklı olması gerekir.
  • Bol bir kıyafet tercih ediyor iseniz, diğer kıyafetlerden çok daha fazla yıkanacağını göz önünde bulundurarak daha fazla bollaşma yapmaması için lastikli kumaşlardan yapılmış olması gerekir.
  • Elbise tercihlerinizde sürekli kontrol etmek durumunda kalmamanız için elbisenin biçim olarak daha sabit duran ve kullanışlı bir formda olması gerekir.

EV GİYİMİNDE TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ ŞIK PARÇALAR

Ev giyiminde elbette ki her kıyafeti tercih edebilirsiniz. Ancak bu kıyafetlerin hem şık hem de rahat olması oldukça büyük bir önem taşır.

Rahatlığın Ön Planda Olduğu Elbiseler

Elbiseler başlı başına şıklık timsali olan kıyafetlerdir. Öyle ki her yere uygun olan bi elbise de bu yüzden muhakkak vardır. İşte ev içerisinde giymek için de buna göre üretilen elbiseler tabii ki bulunmakta. Bu elbiselerin diğer elbiselerden ayrıldığı nokta ise elastikiyetinin çok daha yüksek olması, rahat hareket etmenize imkan tanıyan formlarda üretilmesi ve tabii ki de basınca karşı daha dayanıklı olmalarıdır.

Elastikiyeti Yüksek Pantolonlar

Pantolon denilince tabii ki de akla kot pantolonlar gelmemeli. Ev içerisinde giyilebilecek veya tercih edilebilecek olan pantolonlar daha esnek ve yumuşak kumaşlardan üretilmiş olan pantolonlardır. Bu pantolonların alımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise sürekli kullanıma dayanıklı olup olmaması olmalıdır. Örneğin sıklıkla giyeceğiniz bu pantolonların diz izi çıkartmıyor veya minimum düzeyde diz izi yapıyor olması gerekir.

Çeşitli Formlarda Bluzlar

Bluzlar aktif hayatımızda da sıklıkla tercih ettiğimiz birçok farklı formu mevcut bulunan kıyafetlerdir. ev içerisinde tercih edilecek olan bluzlar da her görünüşte olabilir ancak form olarak yumuşak yapılı ve esnemeye müsait olmalıdır. Günlük işlerimizi yaparken veya ev içerisinde hareket ederken konforunuzu korumalı ve tıpkı üzerinizde yokmuşçasına bir hissiyat vermelidir.

Rengarenk Sweatshirtler

Sweatshirtler kış aylarında kadın erkek herkesin giymekten çok hoşlandığı kıyafetlerdir. Gerek soğuklardan koruması gerekse de rahat hareket alanı sunmasından dolayı da bunun olması zaten kaçınılmazdır. Ev içerisinde tercih edeceğiniz sweatshirtler boy olarak tamamen kullanan kişinin tercihine kalmış olmakla beraber genel anlamda da kendi beğeninize göre seçebileceğiniz kıyafetlerdir.

Joker Parçalardan Olan Tunikler

Tunikler kadınlar için her zaman birer joker parça olmuşlardır. Bu yüzdenden de ev içerisinde sıklıkla tercih edilirler. Bazen yaz günlerinde şort üzerine, bazen kış günlerinde uzun boyuyla soğuklardan koruması sebebiyle ve bazen de hava durumunu tam olarak anlayamadığımız mevsim geçişlerinde her duruma müsait oluşuyla kadınların dolabında mutlaka bulunması gereken tunikler oldukça da şık parçalardır.

Askılı Crop Bluzlar

Özellikle yaz aylarının sıkıcı ve boğucu sıcak havalarında evlerimizdeyken rahat ve serin hissetmek isteriz. İşte askılı crop bluzlar tam da bu havalarda sizlere aradığınız her şeyi sunacak olan parçalardır.

Basic Şortlar

Basic şortlar her kadının evinde bulunan ve yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan parçalardır. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken özel bir kural bulunur. Bu şortlar esnemeye müsait yapıdaki yumuşak kumaşlardan üretildikleri için bazen fazlasıyla bollaşma yapabilmektedir. Bu yüzden esneme payı ne çok yüksek ne de çok düşük, tam anlamıyla ortalama olan kumaşlardan üretilmiş basic şortlar her zaman ilk tercihiniz olmalıdır.

Kısa Kollu veya crop T-shirtler

T-shirtler de tıpkı bluzlar gibi hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. Ancak ev içerisinde tercih edeceğiniz t-shirtlere bir yenilik getirmek ve şık olduğunuzu daha fazla hissetmek isterseniz artık crop t-shirtlere dolabınızda yer ayırabilirsiniz.
Etiketler: Blog
Temmuz 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR