PANTOLON ŞIKLIĞINA RUE DOKUNUŞU

PANTOLON ŞIKLIĞINA RUE DOKUNUŞU

PANTOLON KALIPLARI

Her zaman aynı kullanım formlarında ve hep aynı tarzda görmekten sıkıldığınız pantolonlara bakış açınızı değiştirecek en önemli şey pantolon kalıplarına en uygun kullanım şeklini öğrenmektir. Bunun için gereken ilk adım ise pantolon kalıplarını öğrenmektir. İşte pantolon kalıpları ve bu kalıpların doğru kullanım şekilleri.

Boru Paça Pantolon

Bu pantolonlar kalçadan bileğe kadar aynı kalınlıkta olan ancak insan bedeninin bileklere doğru incelen yapısından kaynaklı yukarıdan aşağıya doğru inerken hafif bol bir görüntü sergileyen pantolonlardır. Bu dümdüz beden görüntüsünü kırmak için bu pantolonlarla beraber üzerinize tam oturan croplar tercih edebilir, ince hırkalarla kombinleyebilirsiniz.

Skinny Pantolon

Bu pantolonlar her kişinin değişen beden yapısına uyum sağlayacak şekilde bedeni saran ve dar olmasının yanında oldukça esnek bir yapıya sahip pantolonlardır. Alt beden kısmını cesurca sergileyen bu pantolonların üzerine oversize hırkalar ve tişörtler tercih ederek vücut proporsiyon dengesini koruyabilirsiniz.

Çizme Paça Pantolon

Bu pantolonlar kalçadan dize kadar olan kısmı vücuda tam oturan fakat dizden itibaren bollaşarak bileklere kadar devam eden pantolonlardır. Pantolonun içerisine sokulmuş dar gömlekler ve üzerine alınan blazer ceketlerle boyunuzu kesmesine engel ve doğru bir görüntü sergilemiş olursunuz.

İspanyol Paça Pantolon

Bu pantolonlar çizme paça pantolonlara oldukça benzer bir yapıdadır. Aralarındaki esas fark ise İspanyol paça pantolonların dizden aşağıdaki kısmının çizme paça pantolonlara göre çok daha geniş olmasıdır. Aynı çizme paça pantolonları kombinlediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz.

Geniş Paça Pantolon

Geniş paça pantolonlar kalçadan itibaren bileklere ininceye kadar bollaşarak devam eden bir yapıya sahiptir. Bu pantolonları kombinlerken iki tür tercihte bulunabilirsiniz. Birincisi kısa ve üzerinize tam oturan büstiyerler, ikincisi ise oversize ve pantolon içerisine sokulabilen gömlek veya hırkalar.

Dar Paça Pantolon

Dar paça pantolonlar her ne kadar halk arasında skinny pantolonlarla aynı zannedilse de aslında iki model birbirinden farklıdır. Skinny pantolonlarda pantolonun kemer kısmı dahil olmak üzere bütünüyle vücudu saran bir yapısı bulunurken, dar paça pantolonlarda pantolonun kalça kısmı bacaklardan daha bol bir yapıya sahiptir. Ancak kombinlerken skinny pantolonları kombinlediğiniz parçaları kullanabilirsiniz.

Kargo Pantolon

Kargo pantolonlar oldukça fazla cebinin bulunmasıyla bilinirler. Ama bu pantolonların esas özelliği üzerinde bulundurduğu bütün ceplerin kapaklı ve büyük ceplerden oluşmasıdır. Aynı zamanda bilek kısımlarını çevreleyen bir lastik ve kemer kısmının da kendine has bir yapısı bulunur. Bu bol ve kaba görüntüsü sebebiyle kargo pantolonlar ile beraber dar bir yapıya sahip herhangi bir üst beden ürünü tercih edilmelidir. Böylelikle dengelenmiş bir görüntü sergilenebilir.

Şalvar Pantolon

Şalvar pantolonlar isminin de anlattığı üzere şalvar modelinde geniş bir kesime sahip olan pantolonlardır. Bu pantolonların belirli bir modeli yoktur ve modacıların kendi özgün düşüncelerine göre tasarım yaptıkları bir pantolon çeşididir. Bu bol görüntüsü sebebiyle şalvar pantolonlar ile beraber dar bir yapıya sahip üst beden ürünleri tercih edilmelidir. Böylelikle dengelenmiş bir görüntü sergilenebilir.

Etek Pantolon

Etek pantolonlar görüntü olarak geniş paça pantolonlara benzer. Fakat etek pantolonların kalça kısmı vücuda tam oturduğu için geniş paça pantolonlardan daha dar bir modele dönüşür. Geniş paça pantolonlardan farklı olarak ise etek pantolonlarla beraber oversize veya bol bir üst beden ürünü giyebilirsiniz. Aksi takdirde olduğunuzdan daha kısa ve kilolu görünmenize sebep olabilirler.
Etiketler: Blog
Eylül 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR