KIŞLIK ELBİSELERİN DOĞRU KULLANIMI

KIŞLIK ELBİSELERİN DOĞRU KULLANIMI

Soğuk havalar hastalık ihtimallerini arttırır ve çoğu zaman tatsız günler geçirmemize sebep olurlar. Bu yüzden de doğal olarak her bir birey soğuklardan kaçmanın en doğru yolunu kendince uygular. Ancak bu uygulamalar eğer doğru değilse hastalanmamak için başvurduğumuz bunca yol da maalesef çöp olacaktır ve nihayetinde kendimizi yine hasta bir şekilde bulmamıza sebep olacaktır. İşte bunun önüne geçmek için oldukça basit bir çözüm mevcut. İnce fakat kat kat giyinmek.

KIŞ AYLARINDA DOĞRU GİYİNMEK

Kış aylarında ince fakat kat kat giyinmek, doğru giyinmenin olmazsa olmaz bir kuralıdır. Fakat sadece tek bir cümleden yola çıkarak yanlış kumaşları tercih etmek yine sizleri soğuklardan korumayacaktır.

  • Bu ince olarak bahsedilen her bir kıyafet de tabii ki kışlık kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Örneğin:
    • Yün ve her türlü yün karışımlı kumaşlar.
    • Kaşmir kumaşlar.
    • Tiftik kumaşlar.
    • Kadife karışımlı kumaşlar.
    • Tüvit kumaşlar.
    • Serj kumaşlar.
    • Kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar, bu kumaşlara örnek olarak verilebilir.

  • Kış aylarında da her kadın özgürce dilediği kıyafeti giyebilir ancak bunu yaparken kıyafet bütünleyicilerinin muhakkak kışlık olmasına dikkat edilmelidir. Örneğin:
    • Elbise ve etek giymeyi tercih eden kadınların bu kıyafetleri kilotlu çorap veya kışlık taytla beraber giymesi gerekmektedir. Aksi durumlarda hastalığa davet çıkartılmış olacaktır.
    • Yaz aylarında kombinlerin tamamlayıcı unsuru olarak taktığımız takıların yerini şal, atkı, bere ve benzeri ürünlerin alması gerekmektedir.
    • Ayakkabı tercihi ne olursa olsun su geçirmez bir kumaştan üretilmiş olması gerekmektedir. Böylelikle yağmur, kar ve diğer yağış türlerinden ayaklarımızı korumuş oluruz.

  • Dış giyim ürünü olarak tercih edilecek olan kıyafetin kış aylarına uygun olması gerekmektedir. Örneğin:
    • Kalın bir kumaşa sahip olmayan dış giyim ürünleri soğuklardan korunmanız için yeterli olmayacaktır.
    • Su geçirmez bir kumaşa sahip olmayan dış giyim ürünleri, yağışlı bir havaya sahip olan kış aylarında ıslanıp hastalanma ihtimallerinizi arttıracaktır.
    • Isı tutma özelliği yüksek olmayan dış giyim ürünleri ne kadar kalın olurlarsa olsunlar ısınmanız için fazla enerji yakmanıza ve bu sebeple de halsiz düşmenize sebep olacaktır.

KIŞLIK ELBİSELER İLE KIŞ AYLARINDA DA ELBİSELERDEN VAGZEÇME

Kadınların kış aylarından özellikle kaçmak istemesinin ve yaz aylarını bu denli çok sevmesinin sebebi elbette ki kışlık kıyafetlerle diledikleri gibi giyinememelerinden kaynaklanmaktadır. Oysaki aslında yaz aylarında giyilebilecek olan her kıyafet doğru bir şekilde giyildiği zaman kış aylarında da giyilebilmektedir. Bunun en belirgin örneklerinden birisi de elbiselerdir.

Elbiseler, kadınların daha feminen bir duyguyla düşüncelerini şekillendirmelerinden dolayı her zaman yaz aylarını çağrıştıran kıyafetlerdir. Oysaki kış aylarında da dilediğiniz elbiseyi doğru parçalarla birleştirdiğinizde kışlık bir hale getirebileceğiniz gibi kış ayları için özel olarak tasarlanıp üretilen elbiseler de vardır.

YAZLIK ELBİSELERİ KIŞLIK ELBİSELERE DÖNÜŞTÜRMEK

Yazlık elbiseleri kışın da kullanmak için çok basit birkaç yol bulunur.

- kilotlu çorap veya taytlarla beraber giymek,

- içerisine uzun kollu ince fakat kışlık kumaştan body giymek,

- üzerine sweat, gömlek veya hırka gibi uzun kollu bir kıyafet giymek, gibi basit ama işe yarar dokunuşlarla yazlık elbiselerinizi kışlık elbiselere dönüştürebilirsiniz.

KIŞLIK ELBİSELER

Kışlık elbiseler ile diğer elbiseler arasındaki en büyük fark kumaşından kaynaklanır. Buna müteakip olarak elbisenin modeli ve genel görünüşü de farklılaşıyor olsa da bunlar her zaman geçerli olmayabiliyor.

Uzun Kışlık Elbiseler

Kışlık elbiseler içerisinde mevsime en uygun olan elbiselerden biri kışlık elbiselerdir. Her ne kadar sıklıkla tercih ediliyor olmasa da oldukça farklı bir havası ve görüntüsü olan uzun kışlık elbiseler aynı zamanda soğuklardan korunmak için oldukça şık bir tercih olacaktır. Üstelik uzun kışlık elbiselerin etek kısmı zaten yeterince uzun ve kendini gösteren bir boyda olduğu için bu elbiseleri hırkalar ve sweatlerle de kombinleyebilir, kendi tarzınızı bu şekilde de yansıtabilirsiniz.

Kısa Kışlık Elbiseler

Kısa kışlık elbiseler kışlık elbiseler içerisinde en çok tercih edilen elbiselerdir. Gerek altına tayt veya kilotlu çorap giyerek de kullanılabiliyor olmasından gerek feminen görüntünün ağır basmasından dolayı sıklıkla kullanılan kısa kışlık elbiseler doğru kombinlenildiği zaman hem soğuklardan koruyup hem de tarzınızı dilediğiniz gibi yansıtmanızı sağlar.

Dekolteli Kışlık Elbiseler
Dekolteli kışlık elbiseler, kış aylarında düzenlenen davet veya özel gecelerde rahatlıkla tercih edebileceğiniz oldukça şık ve göz kamaştıran elbiselerdir. Bütün bu şıklığına rağmen soğuklardan da sizleri korumayı başaran bu elbiselere mutlaka bir şans verip dolaplarınızdaki eksikliğinde nasıl farkında olmadan hayatınıza devam ettiğinize şaşırabilirsiniz.
Etiketler: Blog
Ocak 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR