EN RAHAT PANTOLON TRENDİ: BOL KESİM PANTOLON

EN RAHAT PANTOLON TRENDİ: BOL KESİM PANTOLON

BOL KESİM PANTOLON NEDİR?

Bol kesim pantolonlar teorik olarak ‘’relaxed’’ yani rahat kalıp ve ‘’loose’’ yani geniş kalıp olarak nitelendirilen iki kalıbın birleşimiyle ortaya çıkmış olan fakat tamamen kendine has bir kesim modeline sahip, çok farklı kombinlerle çok farklı görünüşler elde etmenize olanak sağlayan bir pantolon türüdür. Bu pantolon türünü diğer pantolonlardan ayıran ve tercih edilme sebebi olan özelliği ise bol kesim olmasına rağmen neredeyse zevkinize uygun olan bütün pantolon modellerini bünyesinde barındırmasıdır. Yani canınız bol kesim pantolon giymek istiyor diye tarzınızdan ödün vermenize gerek kalmaz. Bol kesim pantolonlar her türden kumaştan, modelden, boydan ve paçadan meydana gelebilir. Onu özel kılan şey bilinenin aksine modeli değil kesimidir. Bu yüzden de mağazalarda bol kesim pantolon diye satılan fakat sadece İspanyol paça pantolonların gösterilmesine aldanmayın. Eğer oversize seven biriyseniz belki de yıllardır aradığınız fakat bulamadığınız için sürekli eşofman giymenize sebep olan pantolon modeli ile şimdi tanışıyor olabilirsiniz 😊.

BOL KESİM PANTOLON GİYİMİN PÜF NOKTALARI

Bol kesim pantolon giyimde kötü görüntüler sergilememek adına çok dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Bunları sizlerin de daha rahat bir şekilde anlaması adına aşağıya listeliyoruz:

Püf Nokta: Bol kesim pantolonlar bir model belirtmediğinden dolayı alınan bol kesim pantolon modeline göre üst beden için seçilecek kıyafet büyük bir önem teşkil etmektedir.

Püf Nokta: Bol kesim pantolonlarda ayakkabı seçimi tarzınıza uygun olarak tercih ettiğiniz pantolon modeline göre çok dikkatli yapılmalı ve tezatlık oluşturmamalıdır.

BOL KESİM PANTOLONLAR İLE YAPILABİLECEK KOMBİNLER

Tüm bu saydığımız soyut durumların kafalarda somutlaşabilmesi için kombin önerilerimizi sizler için derledik.

Salaş Bol Kesim Pantolonlar

Salaş model bol kesim pantolonlarda pantolonun kalça ve basen kısmı zaten yeterince bol olacağından dolayı üst bedeniniz için ya oversize ya da skinny bluz tercih etmeniz kombininizde oluşacak absürtlüklerin önüne geçecektir. Yeterince haraketli olan bu tarz kombinler için ise artık daha göze batmayan tek renk spor ayakkabılar tercih etmeniz doğru bir tercih olacaktır.

Boru Paça Bol Kesim Pantolonlar

Boru paça bol kesim pantolonlar şekil itibariyle zaten geniş kalıplı pantolonlar oldukları için üst beden kıyafet seçiminde bol kıyafet kullanımı sizi kötü bir görüntü içerisinde bulunduracağından tercih edilmemelidir. Bu tarz pantolonlarla kombinlenen croplar ise sizi oldukça şık gösterecektir. Neredeyse tatil hissiyatı yaratan bu salaş kombinlerin altına en çok yakışacak ayakkabılar ise şüphesiz dekolteli sandaletler olacaktır.

Midi Boy Bol Kesim Pantolonlar

Midi boy bol kesim pantolonlar boyunuzu olduğundan daha kısa göstereceği için bu tarz pantolonlarla beraber desensiz ve akışkan kumaşa sahip üst giyim tercihleri yapılmalıdır. Örneğin üzerine giyeceğiniz ve pantolonun içerisine sıkıştıracağınız desensiz gömlekler bunun için harika bir örnek teşkil edecektir. Yine midi boy bol kesim pantolonun proporsiyonunuzu olduğundan daha farklı göstermemesi adına bu tarz kombinlerin altına yüksek topuklu stilettoların fazlasıyla yakışacağını söylememiz büyük bir önem arz etmektedir.

 Ancak elbette ki bu tarzı kendisine ait hissetmeyenler için crop ve spor ayakkabılar ile de kombinlenebilen midi boy bol kesim pantolonların, kendi özgün tarzınız ile bambaşka görüntülere ve tarzlara bürünebileceğini de unutmayın.

Dekolteli Bol Kesim Panotolonlar

Dekolteli pantolon kavramı henüz çok yeni olan ve eski zamanlarda keşfedilmemiş bir durumdur. Her ne kadar eski zamanlarda da yırtmaç açılarak pantolon dekolteleri sağlanabilmiş olsa da günümüz dekolte kavramından fazlasıyla uzak olan bu pantolonlar da doğal olarak zamana ayak uydurmuş ve değişime uğramıştır. Artık birçok farklı dekolte görünümüyle karşımıza çıkabilen pantolonlar arasından bu dekolteyi en güzel taşıyanı ise bol kesim pantolonlardır.

 

 

Dekolteli bol kesim pantolonlar yeterince hareketli parçalar oldukları için bu pantolonların üzerine ya basic bir crop ya da kendi kumaşından takım halinde üretilmiş olan parçalar tercih edilmelidir. Aksi takdirde göz yoran ve fazla hareketli bir kombin ortaya çıkabilir. Ayakkabı olarak ise bilekten bağlamalı topuklu ayakkabıların bu kombinlere çok yakıştığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Etiketler: Blog
Haziran 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR