DERİ GİYİMDE PÜF NOKTALAR

DERİ GİYİMDE PÜF NOKTALAR

DERİ GİYİMDE YAPILMAMASI GEREKEN HATALAR

Tabii ki her kıyafetin kendine özgü kuralları ve dikkat edilmesi gereken noktaları bulunur. Ancak deri giyimin bu dikkat edilmesi gerekenler başlığı noktasında diğer kıyafetlerden ayrıldığı kısım ’kesinlikle yapılmaması gerekenler’ olarak başkalaşır. Çünkü deri giyimde yapılmaması gerekenler bilindikten sonra geri kalanlar kişinin kendi tercihine ve tarzına bağlıdır.

- Deri giyim tarzını benimsemiş veya hayatında deri giyimi kullanan insanların ilk kuralı her zaman giyilen parçalardan kaç tanesinin deri olacağına karar vermek olmalıdır. Deri oldukça ağır ve gösterişli bir kıyafet olduğu için ya tek parça ya da maksimum iki parçanızın deriden olması sizi her zaman daha şık gösterecektir.

- Deri giyimde tek bir parçanın deriden olup diğer parçaların farklı materyallerden oluşması her zaman ilk önerilen olsa da eğer üzerinizdeki iki parça da deriden oluşuyorsa bu parçaların gerek doku gerek görünüm ve gerek renk olarak bire bir aynı deriden oluşması gerekir. İki farklı deri görünümü kombin bütünlüğünüzü bozacağı gibi kötü bir görüntüye de sebep olacaktır.

- Deri kıyafetler bol bir tarza göre tasarlanmış olsalar bile gün içerisinde yine de üzerinize yavaş yavaş oturmaya başlarlar. Bu yüzden de giyen kişinin hatlarını biraz ortaya çıkarabilir. Eğer gizlemek istediğiniz bir bölgeniz varsa deri giyim tercihlerinizde bu bölgede farklı bir materyal kullanarak diğer bölgelerinizde deriyi tercih edebilirsiniz.

- Gideceğiniz yerin konseptine uygun deri seçmek de deri giyimin altın kurallarından biridir. Günlük kıyafetlerinizde tercih edeceğiniz deri kıyafetlerin mat olması kalabalık bir ortamda göze batmamanız ve aykırı durmamanız için büyük önem arz ederken gece dışarı çıkarken tercih edeceğiniz deri kıyafetlerin parlak olması da istediğiniz ışıltıyı yakalamanızı sağlar.

- Deri başlı başına dikkat çekici bir parça olduğu için birlikte yapacağınız makyaja da dikkat etmeniz gerekiyor. Deriyi gündüz giyiminizde kullanırken koyu renklerin olmadığı, daha natürel bir makyaj tercih edebilir, akşam kullanırken ise rock tutkunu gibi bir etkiden uzak durmak için gözlerinizin alt kısmında kalem/liner kullanmadan, daha ışıltılı tonlara gitmeyi tercih edebilirsiniz.

DERİ GİYİMDE YILDIZ PARÇALAR

Deri giyim, geçmişten bugüne moda sektörünün her kulvarında yıldız parçalar ortaya çıkartmıştır.

- Deri etekler, sunduğu pürüzsüz akışla güçlü bir duruş vadeder.

- Deri pantolonlar derinin en sık kullanıldığı alanlardan biridir; fakat pantolonlar içerisinde midi deri pantolonlar yeni olmakla beraber oldukça şık görüntülere imza attığı için yıldızlar arasına girmeyi başarmıştır.

- Deri elbiseler kadınların feminenliğini öne çıkarmayı istedikleri zaman ilk kapısını çaldıkları parçadır ve bugüne kadar zamansız bir parça olmayı hep başarmıştır.

- Deri ceketler de tıpkı pantolonlar gibi deri denilince akla ilk gelen parçalardandır. Derinin hava geçirgenliğinin yüksek olması ve ısı yalıtımında iyi olması nedeniyle de özellikle geçiş mevsimlerinde tercih edilmektedir.

- Son dönemlerde derinin yıldızları arasında en sık görülmeye başlanan bir diğer seçenek ise deri takımlardır. Neredeyse resmi ve şık ortamların hepsinde muhakkak bir tane görmeye başladığımız deri takımlar oldukça zahmetsiz bir şıklığa imza atmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

 

- 21. Yüzyılın favori kıyafetleri haline gelmiş olan croplarda da deri imzasına sıklıkla rastlamak mümkün. Ancak bu noktada bilinmesi gereken şey bedeninize uyumlu bir deri crop tercih etmediğiniz takdirde potluk yapmış bir kıyafetle dolaşma ihtimaliniz yüksektir.

Etiketler: Blog
Kasım 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR