BÜSTİYER GİYİMDE MODAYA YÖN VERİN

BÜSTİYER GİYİMDE MODAYA YÖN VERİN

BÜSTİYER GİYİMİN PÜF NOKTALARI

Çoğu kişi büstiyer alırken sadece kendi zevkine hitap edip etmediğine veya göze güzel görünüp görünmediğine bakar ve aldıktan sonra belki de bu büstiyeri hiç kullanamadan dolabının ücra köşelerinde sonsuzluğa terk eder. Bunun sebebi, büstiyer alırken genelde tek parça olarak düşünme, kombinleyecek parçanın olup olmadığını göz önünde bulundurmama ve büstiyer giyimin püf noktaları olarak da nitelendirebileceğimiz diğer bazı özelliklere dikkat etmemektir. Bu özelliklere dikkat edilmeden rastgele büstiyer seçimleri yapıldığı zaman maalesef istenilen kullanım elde edilemediği için genelde atıl bir parça almış oluruz. İşte büstiyer giyimin püf noktaları.

Büstiyer Kumaşı

Çoğu kişinin büstiyer alırken en çok atladığı nokta olan kumaş seçimi aslında oldukça önemlidir.. Eğer yazlık bir büstiyer alınacaksa pamuklu, poplin, şile bezi, keten, krep ve tülbent; kışlık bir büstiyer tercih edilecekse muline, serj, yün ve her türlü yün içerikli kumaş tercih edilebilir.

Büstiyer Modeli

Günlük ve sürekli olarak giyebileceğiniz bir büstiyer arıyorsanız kumaş ve model bakımından rahatlığın ön planda olduğu büstiyerleri tercih edebilirsiniz. Fakat buna karşılık gece kıyafeti olarak kullanmak istediğiniz bir büstiyer arıyorsanız zaten uzun saatler üzerinizde olmayacağı için rahatlık yerine şıklığımn ön planda olduğu modellere yönelebilirsiniz.

KOMBİNLEMEDE BÜSTİYER SANATI

Büstiyer kombinlemek sanıldığı kadar kolay olmamakla beraber nasıl yapılması gerektiğini bildikten sonra oldukça basit bir iştir. Büstiyer kombinlerken;

- Büstiyerin kumaşı, deseni veya rengi ile altına giyeceğiniz alt giyim ürününün ve üstüne alacağınız parçanın aynı veya benzer familyadan olması önemlidir. Bu daha uyumlu ve akışı bütün bir görüntü sergilemenizi sağlayacaktır. Bu yüzden büstiyer alırken hangi parçalarla birlikte giyeceğinizi öncelikli olarak düşünerek almanızı öneririz. Parçalar arasında bağlayıcı etmen olarak kumaşı mı rengi mi veya deseni mi tercih edeceğinize karar verdikten ve buna göre alışveriş yaptıktan sonra kombininiz bir bütün olacaktır.

- Büstiyerin düz veya desenli olma durumuna göre takı ve makyajda nasıl bir yol izleyeceğinize karar verebilirsiniz. Sade bir büstiyeri daha fazla takıyla tamamlayabilir, desen yoğunluğu olan bir büstiyeri dikkati büstiyerinize çekmek ve algının dağılmasını engellemek için takısız kullanmayı tercih edebilirsiniz. Moda sürekli değiştiği için, kalabalık desenli veya işlemeli bir büstiyer tercih ettiyseniz ve büstiyerinizi tam olarak tamamlayan takılara sahipseniz aynı anda ikisini birden kullanabilirsiniz. Bazen ise tek renkli ve düz bir model büstiyer kullandığınız halde daha “cool” bir görünüm elde etmek için ise o zaman da makyajınızı ve takılarınızı ön plana çıkartarak göz doldurabilirsiniz.

Etiketler: Blog
Eylül 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR