2022 CANNES FİLM FESTİVALİNİN GÖZ ALICI TARZLARI

2022 CANNES FİLM FESTİVALİNİN GÖZ ALICI TARZLARI

Cannes Film Festivali yalnızca Türkiye’de değil, eş zamanlı olarak tüm dünyada her sene heyecanla beklenen ve büyük bir dikkatle takip edilen bir festivaldir. Bu sebeptendir ki belki de film festivali olmasına rağmen moda sektörünün de yoğun bir ilgi duyduğu ve hatta markaların da yeni koleksiyonlarını ünlüler aracılığı ile ilk kez tanıttığı yerlerden de birisidir. Peki kırmızı halıların serildiği ve katılan tüm ünlülerin de büyük bir hazırlık sonucu hayallerindeki görüntülere kavuşturulduğu Cannes Film Festivali nedir?

CANNES FİLM FESTİVALİ NEDİR?

Cannes Film Festivali en kısa tanımı ile, Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde her yıl genellikle mayıs ayında düzenlenen uluslararası film festivalidir. Bu festivale her yıl dünyanın her yanından ve her türden yeni filmler katılır. Festivalin en prestijli ödülü Altın Palmiye'dir.

 Tarihi bir bakış açısı ile festivalin çıkışı 1930'ların sonunda Philippe Erlanger'in o zaman Fransa Eğitim ve Güzel Sanatlar Bakanı olan Jean Zay'den isteği ve Zay'in Venedik Film Festivali'ne rakip olabilecek uluslararası kültürel bir organizasyon kurmaya olan arzusuna dayanmaktadır.

Cannes Film Festivali, Avrupa'daki en önemli 3 film festivalinden biridir ve bu yüzden de Altın Palmiye için her yıl ortalama 20 film yarışır. Kazananlar, uluslararası sanatçılardan oluşan jüriler tarafından belirlenir. Cannes Film Festivali'nde verilen yarışma ödülleri Altın Palmiye, Büyük Ödül, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kısa Film ve Jüri Ödülü'dür.

CANNES FİLM FESTİVALİ KIYAFETLERİ NASIL OLMALI?

Hem tarihi hem de diğer birçok açıdan büyük bir öneme sahip olan bu festivalde kıyafetler de büyük bir önem arz etmektedir. Bunun en büyük sebebi herkesin tahmin edebileceği üzere bu kadar önemli bir organizasyonda ve tüm dünyadan çok ünlü isimlerin bir araya gelmesi ile dikkatlerin otomatik olarak bu çerçeveye yönelmesinden kaynaklanmaktadır. İşte moda sektöründe de ünlü isimlerin tercih ettiği kıyafetlere halkın yoğun ilgi duyması ve elbette ki ünlüleri giydiren bu markaların tasarımcılarının kendinde has ve oldukça özel olan moda bilgilerini kıyafete dökme konusundaki ustalıklarının sergilendiği Cannes Film Festivali tüm bunların toplamında esasında bir film festivali olmasına rağmen, filmler kadar modanın da konuşulduğu bir festivaldir.

Genellikle özel tasarım kıyafetlerin tercih edildiği festivalde son zamanlarda kalıplaşmış ve hepimizin kolaylıkla ulaşabileceği kıyafetler de tercih edilmeye başlandı. Bunun sebebi minimalizme yaklaşan dünya ile beraber artık insanların kendilerini içinde en rahat hissettiklerini ve kendi benliklerini doğal bir akışla yansıttıkları kıyafetleri tercih etmek istemelerinden kaynaklanıyor.

2022 CANNES FİLM FESTİVALİNİN DİKKAT ÇEKEN PARÇALARI

Her yıl olduğu gibi bu sene de düzenlenen ve Türkiye’den de birçok ünlü ismin katıldığı festivalde özellikle bazı parçalar fazlasıyla dikkat çekti ve beğeni topladı. İşte sizlerin de özel günlerde tercih edebileceğiniz veya birtakım fikirler edinmeniz konusunda size kolaylık sağlayacak olan bu kıyafetler.

Jasmine Tookes ve Şık Takımı

Kadınların etek ve crop takımlarını sevdiği aşikar. Ancak her takım da birbirinin aynısı olmuyor. Jasmine Tookes da bu sene Cannes Film Festivali’nde tercih ettiği etek ve crop takımı ile sıradanlıktan fazlasıyla uzak ancak şıklığın hemen hizasında bulunan bir görüntü sergiledi. Oldukça feminen bir görünüm kazandırılan bu takım sizlerin de şık davetlerde rahatlıkla kullanabileceği parçalardan biridir. (benzeri bir takım)

Pınar Deniz’in İnce Kumaşlı Elbisesi

Türkiye’den oldukça aşina olduğumuz ünlü bir isim olan Pınar Deniz de bu sene Cannes Film Festivalinde boy gösteren şık kadınlardan biriydi. Oldukça ince yapılı bir kumaştan yapılmış olan elbisesi neredeyse hepimizin giyebileceği ve görmeye aslında alışık olduğumuz bir kıyafetti. Sizler de daha sade ancak şıklığından da taviz vermeyecek kıyafetler istiyorsanız bu tarz kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Dilan Çiçek Deniz ve Pembe Tarzı

Bazı kadınlar için tarz kıyafetin detaylarından ziyade ustalıkla kullanılabilecek renginden ibarettir. Yine Türk isimlerden birisi olan Dilan Çiçek Deniz, aslında gayet sıradan görünen mini elbisesi ile oldukça şık görünmeyi başardı. Tamamen pembelere bürünen ünlü isim bir rengin doğru kombinlendiği zaman kişiyi şıklığa tek başına taşıyabileceğini de yeniden bizlere ispatlamış oldu. Tek renk elbiseler ile sizler de bu şekilde şıklığı elde etmek istiyorsanız benzer kombinleri zorlanmadan yapabilirsiniz
Etiketler: Blog
Mayıs 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR