KIŞLIK PANTOLON SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

KIŞLIK PANTOLON SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

KIŞLIK PANTOLONLARIN ÖZELLİKLERİ

Hangi mevsimde olunduğu farketmeksizin kadınlar kıyafetlerinde hafifliği, inceliği ve yumuşaklığı vazgeçilmez bir özellik olarak görürler. Kışlık kıyafetlerde ise genellikle bu üç özellikten birinden taviz vermek zorunda kalırlar. Kışlık pantolonlarda hafiflik ve yumuşaklığı sabit tutup kalın bir kumaşı tercih edeceğiniz alışverişlerinizde bunun haricinde dikkat etmeniz gereken birkaç husus daha bulunur.

- Kışlık pantolonlarda öncelikle dikkat etmeniz gereken şey pantolonun kumaşıdır. Mevsimsel olarak hem aradığınız sıcaklığı size sunacak hem de örtülü bulunan vücudunuzu havalandırmak için hava geçirgenliği yüksek olan kumaşlar tercih etmelisiniz. Yün ve her türlü yün karışımlı kumaşlar, muline kumaşlar, serj kumaşlar, kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar bu kumaşlardan bazılarıdır.

- Kışlık pantolonlarda bir diğer dikkat etmeniz gereken husus ise renk seçimidir. Soğuk havalardan korunmaya çalışılan bu dönemde koyu renkler tercih edilmelidir. Çünkü koyu renkler güneşi soğuran bir yapıya sahip oldukları için gün içerisinde sizi nispeten sıcak tutarlar.

- Kış ayları doğal olarak yağışlı dönemler olduğu için kışlık pantolonlarda dış yüzeyi suyu içeriye geçirmeyecek veya üzerinde tutmayacak bir yapıda olmalıdır. Böylelikle yağışlı havalarda hasta olma riskini minimuma indirebilirsiniz.

KIŞLIK PANTOLONLARIN ENLERİ

Kışlık pantolon tercihlerinde genellikle zorluk yaşanmasının sebebi kalın yapılı kumaşlardan oluşan bu kıyafetlerin görüntüde tam olarak istenileni vermemesi veya vücudu olduğundan daha farklı göstermesinden kaynaklanır. Ancak doğru pantolon seçimi ve kombinleriyle bunun önüne geçmek oldukça kolaydır.

- Sweatpant’lerle Gelen Sportiflik

Kış aylarında genellikle sportif giyinmek bir lüks haline gelir. Çünkü kalın yapılı spor pantolonlar bulmak hem zor hem de bulunanların formu istenilen de uzak olur. Ancak son dönemlerin yükselen yıldızı haline gelen sweatpant’ler kumaşının yapısından kaynaklı kalın bir duruş sergilemezken soğuklardan da korunmanızı sağlar.

- Triko Pantolon Rahatlığı

Triko hem yaz hem de kış aylarının en kurtarıcı parçalarındandır. Hava geçirgenliği oldukça yüksek olan bu kumaş kış aylarında oldukça sıcak tutarken yaz aylarında da serin ve ferah hissetmenizi sağlar. Ancak triko pantolonların kış aylarında sunduğu en önemli avantaj bol yapılı olmasına rağmen beli kavrayan modeli sayesinde sizi olduğunuzdan daha kilolu göstermeyerek doğru bir proporsiyon imkanı sunmasıdır.

- Kadife Zarifliği

Kadife kumaş kış aylarında en doğru olan kumaş tercihlerinden biridir. Farklı renk ve desenlerde üretilebildiği için her dönem tarz olan kadife kumaş, pantolonlarda aranan en önemli özellik olan dayanıklılık bakımından son derece kusursuz bir kumaştır. Üzerinize giydiğiniz zaman fiziğinize göre şekillenen kadife pantolonlar kombin yapılırken de bu sebepten kolaylık sağlar.
Etiketler: Blog
Aralık 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR