KIŞLIK ETEK MODELLERİ İLE KIŞIN KEYFİNİ ÇIKARTIN

KIŞLIK ETEK MODELLERİ İLE KIŞIN KEYFİNİ ÇIKARTIN

Kış ayları geldi ve havalar da soğudu. Peki bu soğuk havalar tarzımızdan vazgeçmemizi veya sevdiğimiz kıyafet türlerinin bazılarından feragat etmemizi mi gerektiriyor? Mantığımız her ne kadar bu soruya cevap olarak evet dese de aslında bu sorunun cevabı hayır. Ancak hayır seçeneğini mümkün kılmak yine bizim elimizde. Hangi aylarda hangi kritik kurallara dikkat edilmesi gerektiği bilinirse istediğimiz tüm kıyafetleri istediğimiz tüm aylarda giyebiliriz.

KIŞ AYLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kış ayları bilindiği üzere oldukça soğuk ve hastalanma ihtimallerini arttıran havalara sahiptir. Bu yüzdendir ki insanlar da vücudunu tamamen örten oldukça kalın kıyafetler tercih ederek hem soğuklardan hem de hastalıklardan korunmaya çalışırlar. Ancak bu şekilde bir giyim tarzı istenilen şeyi elde etmek için yanlış bir yol olmakla beraber çoğu zaman hastalanma ihtimallerini de arttırır. Bu yüzden de kış aylarına dair giyim kurallarını öğrenmek hem moda anlamında tarzın korunması için büyük bir anlam ifade ederken hem de sağlığımız için büyük bir korunma mekanizması sağlar.

  • Kış aylarında öncelikle bilinmesi gereken şey kalın ve tek parça kıyafetler yerine ince fakat kat kat bir giyim tarzını benimsemek olmalı. Böylelikle kıyafetler vücut için bir yalıtım görevi görür ve ısı kaybını engeller. Aynı zamanda sıcak-soğuk değişimini yaşayacağınız ortamlara girip çıkarken kolaylıkla ince ve kalın giyim şeklini de gün içerisinde kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Tercih edilen kumaş türleri hava geçirgenliği yüksek fakat ısı tutma özelliği de bulunan kumaşlar olmalı. Bu tarz kumaşlar ısıyı tutarak sıcak kalmanızı sağlarken hava geçirgenliği sayesinde de vücudunuzun nefes almasını sağlar ve alerjik reaksiyonlar gibi ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçer.
  • Kış aylarının olmazsa olmazı olan yağışlar dikkate alınmak zorunda olduğu için üzerinize aldığınız mont kaban ve hatta giydiğiniz tüm kıyafetlerin suyu tutmayan yapıda kumaşlardan yapılmış olması gerekir. Aksi takdirde ıslanan kıyafetler hem vücudunuzun ısınmasını engeller hem de hastalanmanıza sebep olabilir.
  • Yaz ayları her ne kadar baharın gelişiyle renkli kıyafetleri hatırlatıyor olsa da aslında yaz aylarında bu kadar açık renkli kıyafetlerin modacılar tarafından tercih ediliyor olma sebebi güneş ışınlarını absorbe etmesini istememesindendir. Aynı durumdan yola çıkıldığı zaman kış aylarında da tam tersine koyu renkli kıyafetler tercih edilerek güneş ışınlarından daha fazla faydalanılabilir.

KIŞ AYLARINDA TERCİH EDİLEBİLECEK KUMAŞLAR

Kış aylarında dikkat edilmesi gereken kurallara uyulduğu zaman genellikle yaz aylarında tercih edilen etek, elbise, şort ve hatta crop, askılı kıyafetler bile istenildiği takdirde giyilebilir duruma gelirler. Ancak bunun yapılabilmesi için en öncelikli dikkat edilmesi gereken kural seçtiğimiz kıyafetlerin kumaşının yapısıdır. Bu kumaş türlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yün ve her türlü yün karışımlı kumaş
  • Kaşmir kumaşlar
  • Tiftik kumaşlar
  • Kadife kumaşlar
  • Tüvit kumaşlar
  • Serj kumaşlar
  • Kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar

YAZI ÇAĞRIŞTIRAN KIŞ KIYAFETLERİ

Genellikle yaz aylarında tercih edilen etek, elbise, şort, crop, askılı vb. kıyafetler kadınların aslında her mevsim tercih etmekten hoşlandığı kıyafetlerdir. Bunun en büyük sebebi ise bu tarz kıyafetlerin feminen bir düşünüşle tasarlanıp üretiliyor olmasıdır. Ancak bu kıyafetler içerisinden de bazıları diğerlerinden daha sık tercih edilir. Bunlar arasında bir numarada bulunan kıyafet de eteklerdir. Özellikle de bu sebepten kışlık şort kavramı pek duyulmuyor olmasına rağmen kışlık etekler kulağımızın aşina olduğu bir kategori halini almış bulunmaktadır.

KIŞLIK ETEKLERİN EN ŞIK HALİ

Kışlık etek denilince akla uzun veya midi eteklerin gelmesi aslında yukarıda da bahsettiğimiz gibi ‘tamamen örtünme gerekli’ düşüncesinin bir yansımasıdır. Elbetteki bu etekler de kışın giyilebileceği gibi mini etekler de kışın tercih edilebilir. İşte tüm kışlık etek türleri ve bu eteklere uygun şık kombinler.

Kışlık Triko Etekler

Triko etekler kış aylarında tercih etmek için oldukça uygun eteklerdir. Isıyı tutma özelliği sayesinde soğuklardan korurken ısınmış olan bedeninizin tekrar üşümesinin de önüne geçer. Kışlık triko eteklerin desenli olanlarını tercih ettiğiniz günlerde üstünüze daha basic bir bluz seçebilir ve ince hırkalar ve botlarla kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Kışlık Yünlü Etekler

Kışlık yünlü etekler kış ayları için en uygun olan eteklerdir. Bu eteklerin üzerine yine aynı kumaştan yünlü kazaklar veya farklı bir kumaştan ince bluzlar tercih edebilirsiniz. İnce bir bluz tercih ettiğiniz zaman üzerinize muhakkak mont ve kabanların haricinde ince bir ceket giymeyi de unutmamalısınız.

Kışlık Tüvit Etekler

Kışlık tüvit etekler hem trikoya hem de yünlü eteklere göre kumaşı daha kalın yapılı bir etek olduğu için daha sıcak tutar. Bu eteklerin üzerine giydiğiniz gömleklerin bir kenarını dışarda bir kenarını eteğin içerisinde tutarak şık kombinler yapabilirsiniz. Tüvit etek kombinlerine en çok yakışan uzun kabanlar ve uzun çizmeleri de kombine eklemeyi unutmayın.

Kışlık Kapitone Etekler

 

Genelde mont, kazak ve ceket gibi ürünlerde kullanılıyor olmasından da anlaşılacağı üzere oldukça kalın yapılı olan kapitone, kışlık etek tercihleri için kesinlikle harikadır. Kışlık kapitone eteklerin kabarık duruşu sebebiyle üst kısmına bedeninizi saran ince yapılı bir kıyafet tercih etmeniz proporsiyonunuz için iyi bir seçenek olacak ve tarzınızı göz kamaştırıcı bir hale getirecektir.

Etiketler: Blog
Aralık 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR