MEVSİM GEÇİŞİNİN KURTARICI PARÇASI: HIRKALAR

MEVSİM GEÇİŞİNİN KURTARICI PARÇASI: HIRKALAR

HER HAVAYA UYGUN BİR HIRKA

Hırkalar oldukça çeşitli sayıda dokuya, kalınlığa ve modele sahiptir. Bu yüzden de her hava durumuna uygun bir hırka bulmak oldukça kolaydır. Ancak tabii ki hangi hava durumunda hangi hırkayı tercih etmeniz gerektiğini de biliyor olmanız gerekir ki sağlığınızın kötü etkilenebileceği herhangi bir durum ortaya çıkmasın.

-Yaz Hırkaları ve Özellikleri

Yaz hırkaları isminden de anlaşılacağı üzere sıcak havalarda tercih edilebilecek ince yapılı hırkalardır. Bu hırkalar, sıcak havalarda terleyen vücut çok daha hassas bir yapıya sahip olduğu için özellikle kumaş olarak hava geçirgenliği yüksek olan ve alerjik reaksiyonlara sebep olmayacak bir yapıdadır. Genellikle dekolteli modellere sahip olan yaz hırkaları kısadır; ancak son dönemde yazlık ince kumaşlardan üretilmiş uzun hırkalar da bulunabilmektedir.

-Kış Hırkaları ve Özellikleri

Kış hırkaları isminden de anlaşılacağı üzere soğuk havalarda tercih edilebilecek kalın yapılı hırkalardır. Bu hırkalar, soğuk havaların vücutta bıraktığı kuruluk ve çatlakların vücudumuzu daha fazla deformasyona uğratmaması için oldukça yumuşak yapıda ve pamuklu kumaşlara sahip olması gereken hırkalardır.

-Mevsim Geçişleri Hırkaları ve Özellikleri

Mevsim geçişleri hırkaları ne tam olarak soğuk ne de tam olarak sıcak denilebilecek havalarda giymek için üretilmiş yapıdaki hırkalardır. Bu hırkalar, mevsim geçişlerinde üşütmemek veya terleyip hasta olmamak için her zaman yanınızda bulundurabileceğiniz hatta çantanıza bile atabileceğiniz kadar incedirler. Mevsimin kıştan yaza döndüğü ilkbahar aylarında içinize dekolteli bir askılı bluz giyip üzerinize ince yapılı bir yaz hırkası almanız halinde hem serinlikten korunmuş olur, hem de tarz bir görüntü elde edersiniz. İstediğiniz boy ve modelde tercih edebileceğiniz bu özel hırkalar tarzınızı da öne çıkarmak adına kullanabileceğiniz nadide parçalardır.

MEVSİM GEÇİŞLERİ HIRKALARI NASIL KOMBİNLENİR?

Mevsim geçişlerinde gerek soğuk havalardan korunarak üşütmemek için gerek sıcaklardan korunarak terlememek için tercih edilen hırkalar aynı zamanda tarzınızı bütünlemek adına tercih edilecek en şık parçalardan biridir. İşte mevsim geçişleri hırkalarını kombinlemenin püf noktaları:

  • Tek parça kıyafetlerin sıradan görüntüsü yerine hırka tercih etmek isterseniz atmanız gereken en önemli adım hırka altına tercih edeceğiniz üst giyim kıyafetinin ince yapılı olmasına dikkat etmenizdir. Böylelikle boğucu bir kıyafet katmanına maruz kalmazsınız.
  • Mevsim geçişlerinde tercih edilebilecek hırka tipi oldukça fazla olduğu için; uzun hırkalarla beraber ayakkabı olarak çizme veya bot tercih ederek kararsız kalmış bir kombin izlenimini çnleyebilir, kısa hırkalarla beraber spor ayakkabı veya maskülen tarzdaki babetleri tercih ederek hem uyumlu bir kombin yaratabilir hem de harika bir bahar tarzına bürünebilirsiniz.

Mevsim geçişleri hırkalarında uzun bir hırka tercih ediyorsanız altına midi boy veya mini boy bir etek giyerek proporsiyon kurallarına uygun bir kombin oluşturabilir, kısa bir hırka tercih ediyorsanız dilediğiniz pantolonu giyerek kendi tarzınızdan ödün vermeden oldukça şık görüntülere imza atabilirsiniz.
Etiketler: Blog
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR