2021-2022 KIŞ TRENDLERİNİN GÖZDE PARÇALARI

2021-2022 KIŞ TRENDLERİNİN GÖZDE PARÇALARI

Trendler; hava durumu, mekan, zaman ve diğer unsurların ortaya çıkardığı genel bir tabloya göre belirlenirken her sezon olduğu gibi kış sezonunda da bu senenin trendleri belli oldu. Kış denilince akla ilk gelen soğuk ve yağışlı havalara uygun olmak zorunda olan kış kıyafetleri, aynı zamanda o senenin trend parçalarından da izler taşıyarak senenin son sezonunu tıpkı bir podyum seçmecesi edasıyla kış sezonu trendlerinde toplar. İşte neredeyse herkesin zevkine hitap eden bu sezonun kış trendlerinin gözde parçaları.

TRENÇKOTLAR

Esasen 70’li yıllara ait bir parça olan trençkotlar bu sene tekrardan kendisine günümüzde yer edindi. Özellikle dünyaca ünlü isimlerin ve mankenlerin vazgeçilmez bir parçası olması bu sezon yeniden trençkot modasını yükseltti.

Trençkotlar, sadece hoş bir görüntü sergileyerek moda olmadığı gibi, özellikle kış sezonunda sadece hoş görünmek hiçbir kıyafeti trend yapmak için de yeterli değildir. Kumaşının su geçirmez ve su tutmaz özellikleri sayesinde kış aylarının olmazsa olmazı olan yağışlardan koruyan trençkotlar, işlevinin büyüklüğü sebebiyle de trendlerdeki yerini sağlamlaştırmıştır.

OVERSİZE PALTOLAR

Oversize paltolar eski dönemleri çağrıştıran ve vintage havasıyla gözlere hitap eden oldukça şık dış giyim ürünleridir. Bu kış sezonun en trend parçalarından da olmayı başaran oversize paltolar neredeyse her vitrinde ve her insanın üzerinde görmeye alışkın olduğumuz bir görüntüye dönüştü. Ancak kış trendlerinden olan paltolarla ilgili bilinmesi gereken bir şey vardır. Kumaşının dokusu ve yapısı gereğiyle suyu tutan ve kolay kurumayan paltolar her ne kadar kış soğuklarından korunmanız için en ideal dış giyim ürünleri olsalar da yağışlı havalarda tercih edilmemesi gereken kıyafetlerdir. Aksi takdirde ıslanan paltolarınız hem üzerinizde ağırlık yapacak hem de ısıtmanın tam aksine üşütmenize sebep olarak hastalanma ihtimalinizi arttıracaktır.

TRİKO TAKIMLAR

Triko artık moda sektöründeki her parçada kendisine yer bulabilen ve zahmetsiz şıklığı ile en çok tercih edilen parçalardan olması sebebiyle takım şeklinde de üretilmeye başlanan kıyafetlerden olmuştur.

Triko takımlar hem kış hem de sonbahar aylarının vazgeçilmezlerinden olan, hafifliğine rağmen ısıyı tutan ve oldukça sıcak hissetmenizi sağlayan kıyafetlerdir. Bu kadar çok tercih ediliyor olmasının sebebi de ince yapılı olmasına rağmen işlevinin büyük olması ve rahatlığının şaşırtıcı derecede yüksek olmasındandır.

BOL PANTOLONLAR

Bol pantolonlar ara ara sezon trendlerine giren ve bu dönemlerde gardıropların vazgeçilmezi haline gelen kıyafetlerdir. Son dönemlerde influencerların ve mankenlerin modayı sıkı takipte kalmak zorunda olmasıyla bu sezon da yeniden trendlere giren bol pantolonlar gerçekten de kış aylarının olmazsa olmazlarındandır.

Kış aylarının titreten soğuklarından korunmaya çalışırken genellikle hep üst bedeni sarıp sarmalar fakat alt bedeni unutup ince bir pantolonla kombinimizi tamamlarız. Oysaki bu soğuk havalarda bol pantolonları tercih ederek içerisine tayt çoraplar giyebilir ve böylelikle üşütme ihtimalini de minimuma indirgeyebilirsiniz.

ŞİŞME MONTLAR

Şişme montlar uzun, kısa farketmeksizin her modelden üretilip her zaman alıcısını bulabilen montlardır. İşte bu sebeple bu sene kış trendlerine de girmeyi başaran şişme montlar zaten kış aylarının olmazsa olmazlarındandır.

Göze hitap ettiği kadar işlevinin de yüksek olması şişme montları özel ve değerli yapan esas şeydir. Kalın ve yalıtımlı yapısı sayesinde oldukça sıcak tutan ve yağışlı havalarda da rahatlıkla tercih edilebilen şişme montlar bu kış trendlere girerek gelecek kış sezonuna da böylelikle zemin hazırlamıştır.

HOODİE EŞOFMANLAR

Maalesef pandemi senesine dönen bu yıl sebebiyle hepimizin evlere kısıldığı bu süreçte neredeyse herkes hoodie rahatlığına alıştı ve bu da pandemi arkasından gelen normalleşme sürecine yansımış oldu. Hem rahatlığı hem şıklığı hem de modaya uyumu sayesinde artık pantolon ve gömleklerden daha sık görmeye başladığımız hoodieler kış sezonunun trendleri arasında da kendine böylelikle yer bulmuş oldu.

Klasik eşofman takımlarının vermiş olduğu bıkkınlıkla beraber hayatımıza girdiği andan itibaren içimizde büyük bir heyecana sebep olan hoodieler farklı parçalarla kombinlenerek kışa en uygun hale getirilebileceği gibi tek başına da bu uygunluğu sağlayarak trendlerdeki haklı yerini korumaktadır.

PÜSKÜL DETAYLARI

Özellikle met gala ve moda haftalarının podyumlarında şaşırtıcı derecede bir sıklıkla kullanılmış olarak gördüğümüz püskül detayları, western stilinin de yeniden gündeme gelmesiyle bu kış sezonunda trendlerde yerini almış oldu.

Neredeyse her kıyafete uyarlanabilen püskül detayları yerinde ve olması gereken miktarda kullanıldığı zaman oldukça şık bir görüntü imkanı sunarken, aşırıya kaçıldığı zaman demode görüntülere sebebiyet vereceği de unutulmamalıdır.

EKOSELER

Ekoseler; hem ceketlerde, hem eteklerde, hem de pantolonlarda bu sene o kadar çok kullanıldı ki trendlere girmemesine imkansız gözüyle bakılıyordu. Tabii ki bu trendlerin kış trendleri olmasının da bir sebebi var.

 

Gömlek, bluz, şort ve daha birçok farklı kıyafet türünde yer alan ve alabilecek olan ekoselerin kış trendlerinden sayılma sebebi kalın dokulu kışlık kumaşlarda daha fazla işlenmiş olmasından kaynaklanır. Öyle ki kışlık kıyafetlerin neredeyse hepsinde görmeye başladığımız ekoseler bu hızlı çıkış yaptığı dönemiyle beraber kış sezonunun en trend detaylarından birisi haline gelmiş oldu.

Etiketler: Blog
Ocak 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR