MAVİ TATİLLERDE STİLİNİZLE DİKKAT ÇEKİN!

MAVİ TATİLLERDE STİLİNİZLE DİKKAT ÇEKİN!

MAVİ TATİL NE DEMEK?

Çoğu zaman gerek televizyonlarda gerekse arkadaş ortamlarında tatil planlarından bahsedilirken duyduğumuz bu mavi tatil aslında tahmin edeceğiniz üzere deniz tatilinden başka bir şey değildir. Deniz tatilleri sahil, plaj tatillerinden biraz daha farklı olabilmekle beraber tabii ki sahilde ve plajda yapılan tatiller de bu kapsamın içerisinde bulunmaktadır. Ancak çeşitliliği hakkında kısaca bahsetmek gerekirse denizin maviliğini görüp bikini ve mayolarınızın keyfini tadabildiğiniz çoğu tatil yani: aylık gemi tatilleri, günlük tekne turları, sahili ve plajı bulunan otel, pansiyon ve apartlar, denizi olan yazlıklar, günübirlik gidilen koylar ve sahilde yapılan kamplar mavi tatil anlamına gelmektedir. Daha önce tatmadıysanız şiddetle tavsiye edeceğimiz mavi tatillere çıkarken ise aklınızdan çıkartmamanız gereken ufak bir nokta bulunmaktadır. Bu tatillerde moda bikini ve mayodan sorulmaktadır. Yani mavi tatillerde üzerinize aldığınız herhangi bir kıyafetten ziyade giydiğiniz en basit bikini ve mayo dikkat çeken esas parçalarınız olacaktır. İşte tam da bu noktada mavi tatil düşünen herkes için mavi tatillerin moda rüzgarını elinizde tutmanızı sağlayan bikini ve mayoların püf noktalarını içeren bilgileri sizler için bu yazımızda derledik.

BİKİNİ VE MAYOLARINIZLA SAHİL MODASINA SİZ YÖN VERİN!

Sahiller, plajlar, tekne turları ve yüzmek için gidilen koylar kıyafet çeşitliliğinin en az olduğu mekanlar olmasına rağmen neredeyse podyumu andıran bir zarafet yarışının sergilendiği yerlerin başında gelirler. Bunun sebebi ise kadınların kendilerine verdiği değer ve özsaygının getirdiği kusursuz olma isteğidir. Her ne kadar yüzmek için gidiliyor olsa da yine de bütün gözlerin takdir edici bakışlarla üzerinde toplanmasından gurur duyan moda aşığı kadınlar için aslında sahil modasının da dikkat edilmesi gereken noktaları bulunduğunu söylememiz gerekmektedir. Nasıl ki her kıyafetin demode olmamak adına kendine özgü bulundurduğu katı kuralları varsa sahil modasında da giydiğiniz bikini ve mayolara göre dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Ayrı ayrı kendine has kuralları bulunan bu bikini ve mayo ürünlerinin tabii ki spesifik birkaç genel kuralı da bulunmaktadır. Bunları şu şekilde listeleyebiliriz;

-Alacağınız bikini ve mayo ürünlerinin kumaşının su geçirmez veya suyla temasında ağırlaşmayan bir yapıda olması gerekmektedir.

 Maalesef modada farklılık yaratmak adına pamuklu örgü iplerinden üretilen yün bikini ve mayolar bu kuralı ihlal etmekle beraber sahil modasına işlev olarak da uymadığından dolayı tavsiye ettiğimiz ürünler değildir. Eğer bu yün kıyafetler denize girmeyip sadece sahilde oturup güneşlenmek, teknede denizi izlemek veya gemi içerisinde bunalmamak adına giyilecekse sahil modası içerisine alınabilecek olup bunun haricinde tavsiye etmeyeceğimiz kıyafetlerdir.

-Bikini ve mayolarda kumaşın çift kat olması gerekmektedir.

 Aksi takdirde suyla temasında iyice dayanıksızlaşan ve saklamak istediğiniz bütün hatlarınızı gözler önüne seren bir mayo ya da bikini tercihinde bulunmuş olursunuz.

-Kendinize en yakışan ürünü bulmak için tüm kıyafet alışverişlerinde olduğu gibi bikini ve mayo alışverişlerinde de bedeninizi tanımalı ve buna uygun bikini ve mayolar tercih etmelisiniz.

Bizler Rue ailesi olarak her ne kadar kadınların klasikleşmiş kurallara ve normlara kulaklarını tıkayıp kendi özgürlüklerini diledikleri gibi yaşamasından yana olsak da kendinize en yakışan modeli seçmeniz için birkaç tüyomuz olacak. Örneğin kilo probleminiz varsa ve bikini ve mayoların üzerinizde sımsıkı durup bedeninizi sıkarak sizi daha da kilolu gösterdiğini düşünüyorsanız ip askılı bikini üstü ve mayoları tercih edebilir, ipleri bedeninizi sıkmayacak şekilde ayarlayarak vücudunuzu sıkmamasını ve üstünüze tam oturmasını sağlayabilirsiniz. Göğüsleriniz büyükse ve daha küçük göstermek istiyorsanız üçgen askılı bikini üstü ve mayoları tercih etmemelisiniz. Bunun yerine straplez veya dikdörtgen gelip tüm üst bölgeyi saran bikini ve mayolar tercih edebilirsiniz. Göğüsleriniz küçük ise balenli modellerle bu sorunu çözebilirsiniz. Basen bölgeniz geniş ise yanları fırfırlı veya çok yüksek belli bikini modellerini tercih etmemenizi öneririz. Aksi halde alt bölgeniz olduğundan daha da geniş görünecektir.

BİKİNİ VE MAYOLARINIZI HAREKETLENDİRİN

Bikini ve mayolar artık denize girilmediği zamanlarda da farklı sebeplerle giyilebiliyor. Bu bazen güneşlenmek bazen de bunaltan havalardan kaçış yolu olabiliyor. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken şey opsiyonel kullanımlarda bikini ve mayolarınızı sahil modasına uydurmak için hareketlendirmeniz gerektiğidir. Yani çeşitli renklerde ve modellerde sahile uygun, hafif ve sayısı az olacak şekilde takılan takılar, bikini ve mayolarınızın üzerine giyeceğiniz kimono ve pareolar, çantalar kıyafetlerinizi canlandırmak ve hareketlendirmek için yapabileceğiniz şeylerden bazılarıdır. Klasiğin dışına çıkıp daha sofistike bir görünüm sergilemek için ise bu senenin modası olan daire şeklindeki kenarları püsküllü havlu modellerini tercih ederek stilinizle ayrışabilirsiniz.

Bikinilerinizle tarzınızı hareketlendirmek için bikini üstü ve altını ton sür ton olacak şekilde birbirine çok yakın tonlarda veya taban tabana zıt renklerde kullanarak ve bunu da abartılı olmayan aksesuarlarla destekleyerek stilinizle öne çıkabilirsiniz.

Mayoları seçerken ise klasik tasarımlardan uzaklaşarak daha farklı modellere yönelebilir ve yine çeşitli pareo, çanta ve aksesuarlarla tarzını tamamlayabilirsiniz.

Yazımızı sonlandırmadan sizin için çok önemli bir güneşlenme tüyomuz var! Tatile gitmeden önce giyeceğiniz bikini/mayolarınızı en açık modelden en kapalı modele doğru sıralarsanız - örneğin ince askılı bikinilerinizi tatilinizin ilk günlerinde ve kapalı modellerdeki mayolarınızı daha çok tatilinizin son günlerinde giyecek şekilde ayarlarsanız - farklı bikini/mayo modellerinden kaynaklanan ve genelde omuzlarda ve bikini bölgesinde meydana gelen farklı cilt tonu görünümlerini en aza indirmiş olursunuz.

 

Şimdiden iyi tatiller!

Etiketler: Blog
Temmuz 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR